Радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Данило Гетманцев розповів у інтерв’ю для "Інтерфакс-Україна" про перші митні та фінансові законопроекти нової Ради.

Так, за словами Гетманцева, у митному блоці першими Верховна Рада розглядатиме законопроекти про режим спільного транзиту і про уповноваженого економічного оператора.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Щодо митниці. Насамперед - законопроект про режим спільного транзиту і законопроект про уповноваженого економічного оператора, які очікують на друге читання. Наступне - вдосконалення митного пост-аудиту", - повідомив претендент на посаду голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Гетманцев зазначив, що буде розглянуто внесення змін до Митного кодексу щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показати ще
З'їзд партії "Слуга народу"

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У фінансовій сфері серед перших парламентський комітет подасть на розгляд Верховної Ради у другому читанні законопроект про так званий "спліт".

"Деякі його ухвалення не хочуть, але ми все одно його підтримаємо. І не тому що Міжнародний валютний фонд згоден, це вторинне. Тому що діяльність комісії фінансових послуг абсолютно не ефективна. Це визнають усі", - додав Гетманцев.

Гетманцев підкреслив, що у питанні "спліта" запропонована реформа є дуже вдалим варіантом.

"Ми наполягаємо на реформуванні органу, який не регулює, а робить вигляд, що регулює дуже важливі для країни відносини", - резюмував він.

Нагадаємо, Зеленський розставив всі крапки над "і" щодо "відставки" Богдана: "Це був флешмоб".

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Зеленського заговорили про коаліцію з "Голосом": за Вакарчуком лишили останнє слово.

Також портал "Знай.uа" писав, що Сумська дала Зеленському пораду року, стосується кожного українця: "Треба насаджувати".