Леонід Кравчук, перший президент України, прокоментував 100 днів правління Володимира Зеленського. Як вважає Кравчук, Зеленському ускладнило задачу те, що йому довелося працювати з попередньою владою, змінити керівників органів влади він не міг, хоча їх призначення дозволено йому Конституцією України.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Нова влада вступає в повноваження в дуже складних умовах, таких складнощів в історії Україні не було. Перше - президент Зеленський майже 100 днів реалізує свої повноваження, не маючи ні Верховної Ради, ні уряду і навіть тих керівників, які за Конституцією треба визначати йому. Я вважаю, що це екстремальні умови, тому що стара влада, яка залишає свої пости, робить це дуже агресивно", - пояснив Кравчук на прес-конференції 23 серпня.

Верховна Рада 8-ого скликання не схвалила жодну кандидатору, яку вносив Зеленський, намагалася створити навколо нового президента "негативний фон".

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"По-друге, сам новий президент і його команда задекларували, що починається нова епоха, новий період і нові форми управління і, відповідно, приходять до влади нові люди. Такого ще не було, тому що після Кучми (другого президента України Леоніда Кучми - ред.), коли прийшов Ющенко (третій президент України Віктор Ющенко - ред.), то порахували, кадри залишилися на 85% старі. Таким чином, нічого фактично в українській історії та управлінні держава не змінилося", - додав Кравчук.

Як каже Кравчук, до цього в українській політичній "верхівці" практично нічого не змінювалося з приходом нового президента. Незначні зміни відбувалися лише в повноваженнях і способах формування деяких органів: "конфронтацій такого характеру не було".

"З того аналізу, що роблять журналісти, я чую, що "Зеленський не зробив того, Зеленський не зробив цього"... Я підкреслюю - Зеленський працював фактично один, не маючи певних органів влади, які працювали б спільно з президентом Зеленським. Я думаю, що це треба враховувати", - зазначив Кравчук.

Нагадаємо, раніше Кравчук пролив світло українцям на Порошенко: 5 років про це говорили тільки пошепки.

Також Знай.uа писав, що у Зеленського ділять важливі посади, готові поступитися.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Кравчук оцінив 100 днів Зеленського на посаді президента України: такого не було за всі роки Незалежності.