У четвер, 22 серпня, пізно вночі президент України Володимир Зеленський прокоментував можливість повернення Росії у Велику сімку. На таку заяву відреагувала спікерка Міністерства іноземних справ Росії Марія Захарова.

На своїй сторінці у Facebook вона розмістила допис, де пояснила некоректність висловлювання Зеленського.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Шановний пане президенте України, Вам підсунули безглуздий набір літер... Дипломатія – це діяльність держави по здійсненню цілей і завдань власної зовнішньої політики, а також захисту інтересів країни і її громадян за кордоном. Дипломатія є засобом здійснення зовнішньої політики держав. А ось міжнародні відносини – середовищем, де це засіб, цей інструмент застосовується. Тому держава не може "знову зайняти своє місце в порядку дипломатії"... "Перебувати в порядку" (в даному разі, мабуть, малося на увазі центральних світових форумів) – означає те, що учасники форуму обговорюють держава. Росію "сімка" обговорює регулярно. Тому і ця думка сформульована неграмотно", – написала Захарова.

Марія Захарова

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Спікерка російського МЗС заявила, що найвищий орган "високої дипломатії" - це Організація Об'єднаних Націй. За її словами, там "Росія бере участь і у формуванні порядку і в реалізації світової політики".

"Не треба ображати центральний орган Організації Об'єднаних Націй, чиї рішення є обов'язковими для виконання. До речі, Мінські угоди були підтримані резолюцією Ради Безпеки. Відповідно, Україна зобов'язана їх виконати... Тепер про сигнали. Їх чекають від Вас. І не в соцмережах, а в реальності. Буду Вас по-братськи періодично консультувати, поки Ви не укомплектували МЗС України. А то навіть ніяково: ніби, знову ж по-братськи, хотіли нас потролить, а вийшло як завжди, хоча і по-братськи", – додала Захарова.

Зазначимо, що РФ виключили зі старого формату "Групи восьми" після того, як вона анексувала український Крим у 2014 році, а всі інші країни-члени групи – Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія і США – запровадили санкції проти Москви. Водночас президент США Дональд Трамп заявив 20 серпня, що пропонував би дозволити Росії повернутися до формату G8, коли наступного року США головуватимуть у групі.

Нагадаємо, Макрон змусив Путіна звільнити українських моряків: полонені будуть вдома вже у серпні.

Як повідомляв Знай.uа, Путін вперше прокоментував розмови із Зеленським: "Вселяють обережний оптимізм".

Також Знай.uа писав, Зеленський вирішив роздавати пенсії направо й наліво: до чого тут ізраїльтяни.