По мнению выступавших, пока в отсутствие утвержденного президентом руководителя, в области действуют мошенники, прикрываясь принадлежностью к партии “Слуга народа.”, пишет Голос. На митинге речь шла речь о бывшем кандидате в депутаты от “Слуги Народа” Виталии Боговине, который, по словам митингующих, не раз был замечен в рейдерских атаках на фермеров.

Боговін захватив наші паї! Він приходив до нас і пропонував продати паї селян. Ми кажемо: а як же ж люди!? Він - А навіщо вам люди? Тут будемо тільки ми! Потім охоронці Боговіна тричі підходили до мого сина з тим же питанням. Він відмовив. Так вони вислідили його і побили. Ми звернулись до поліції. Син цілий місяць пролежав у лікарні. Але поліція не реагує! І вони ж таки захватили наші паї. Ми звісно почали судитися з ним. Але суд на його стороні? - заявила одна из прибывших на митинг, Любовь Конькова.

Также в своём обращении жители области напомнили о ряде фактов рейдерских атак на фермеров, со стороны псевдо-активистов из числа участников АТО, известных как ГО “Сармат”. На сегодня расследование этих дел застопорилось. И не исключено, что это происходит не без участия правоохранителей. Ранее Государственное бюро расследований открыло уголовное производство по факту возможно сокрытия полицейскими сведений о подготовке убийства ветерана АТО Виталия "Сармата" Олешко. Он проходил как участник криминальных производств по нескольким эпизодам вымогательства у фермеров.

Жители Бердянска были возмущены тем, что те же представители ГО “Сармат”, имея шлейф криминального прошлого, постоянно дестабилизируют обстановку в городе, препятствуют работе органов местного самоуправления и коммунальных предприятий.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

“Небезпечна ситуація склалася в місті Бердянську, де роками під виглядом активістів, що прикриваються участю в АТО, мешканців міста тероризує банда ( так звана група «Сармат»), яка фігурує у кримінальних справах щодо хуліганства, рейдерських атак на місцевих фермерів та здирництва, активного розхитування соціальної ситуації в місті з розповсюдженням брехливої інформації, наклепів по відношенню як до простих громадян, так і до представників діючої влади, блокуванням та зриванням роботи органів місцевого самоврядування. Всі ці злочині неодноразово внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, але справи було «поховано», і факти їх наявності приховуються від громадськості” - заявляют митингующие.

“Ми вважаємо, що перший заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції Аброськін, замість забезпечення неупереджених розслідувань блокує роботу слідчих органів на місцях, здійснює тиск на судову систему, підігріває соціальну напругу в суспільстві для обслуговування політичних замовлень”, - сказано в обращении жителей запорожской области к Президенту.

Коллективное обращение, под которым поставили свои подписи почти пять тысяч жителей Запорожской области было официально зарегистрировано и принято представителем, Офиса Президента.