За прямий діалог з російською столицею щодо Донбасу виступає міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас. І це незважаючи на "принципово різні позиції з Росією у багатьох питаннях".

Цю заяву глава дипломатичного відомства зробив 21 серпня, перед візитом до Москви.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Хайко Маас

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У Росії глава МЗС Німеччини зустрінеться з главою зовнішньополітичного відомства країни-агресора Сергієм Лавровим. Маас закликав Москву відігравати конструктивну роль у відновлення мирних переговорів в Україні, де протягом п'яти років триває російська агресія.

"Ми сподіваємося на світло в кінці тунелю, коли мова йде про питання припинення вогню, відводу сил та імплементації Мінських угод. Зараз усі сторони повинні продемонструвати готовність до діалогу та дій, інакше люди і далі будуть гинути у цьому конфлікті", - підкреслив він у ході виступу в Берліні.

Говорячи про режим тиші на Донбасі, міністр зазначив, що він фактично не виконується. А для вирішення питань, на його думку, "потрібен прямий і відкритий діалог".

Нагадаємо, Путін і Макрон обговорили президентство Зеленського і Україну: деталі зустрічі.

Як повідомляв Знай.uа Меркель вперше вийшла в люди після тремору через Зеленського: "Я зобов'язана прояснити ситуацію...".

Знай.uа писав, "Квартал 95" породив в українцях мішок сумнівів з жартів над Зеленським, занадто м'яко: відео.