В Офісі Президента готують на розгляд законопроект про спрощення процедури працевлаштування і звільнення державних службовців. Таку інформацію оприлюднив голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

"Зараз ми розробили спільно з Офісом президента законопроект (я сподіваюся, що він буде внесений як першочерговий) про те, щоб спростити питання звільнення і найму на держслужбу", - сказав Максим Нефьодов.

Максим Нефьодов

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

З'їзд партії "Слуга народу"

Так, за словами Нефьодова зміни в закон про держслужбу необхідні для оновлення реформованої митної служби. Зокрема політик прокоментував можливість звільнення глав низки регіональних митниць. Адже зараз цей закон не дозволяє легко брати на роботу і звільняти співробітників, які в будь-який момент можуть "піти на лікарняний і де-факто перебувати там вічно".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Примітно, що до сьогодні позбувся посади тільки один з керівників митниць, звільнення яких вимагав президент Володимир Зеленський. Це - начальник Львівської митниці. І все це через ускладнену процедуру звільнення згідно із чинним законодавством.

Нагадаємо, 6 липня на нараді митників на КПП "Ужгород" Зеленський закликав керівників Волинської, Закарпатської, Чернівецької та Львівської митниць написати заяви про звільнення.

Нагадаємо, у Зеленського визначилися, хто замінить Луценка: новим генпрокурором може стати...

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський назвав свого представника в Раді.

Також Знай.uа писав про те, що Зеленський одним законом змінив життя автомобілістів: прощавай, "геморой".