Перед початком роботи Верховної Ради IX скликання тривають останні пертурбації. Найголовніша новація, яку в історію парламентаризму принесла партія Володимира Зеленського "Слуга народу" – це майже повна відсутність інтриги.

Помічники президента Володимира Зеленського, пропонують сформувати комітети Верховної Ради "за пропорційним принципом".

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

З'їзд партії "Слуга народу"

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Показати ще

Такі висновки можна зробити завдяки недавньої заяви керівника партії Дмитра Разумкова і таблиці з можливим розподілом представників фракцій у комітетах. Її опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook віце-прем'єр-міністр України і новообраний депутат від партії Європейська солідарність (політсила Петра Порошенка) Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Отже, у разі, якщо пропозиція Слуги народу буде прийнятою, фракція президентської партії отримає більшість у всіх комітетах Верховної Ради.

"Оскільки "Слуга народу" має 60% від складу Ради, то у всіх комітетах наша партія мусить мати 60% місць, тобто більшість", – пояснює одна із заступниць голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Слуга народу" готова поступитись іншим фракціям місцями голів лише двох комітетів – свободи слова та з прав людини, деокупації та реінтеграції Донбасу.

"Хоча зараз ми ще думаємо, що робити з молоддю і спортом, бо в уряді буде велике об'єднане міністерство таке, і треба, щоб воно нормально працювало з Радою", – каже один керівників "Слуги народу".

Нагадаємо, у Зеленського визначилися, хто замінить Луценка: новим генпрокурором може стати...

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський назвав свого представника в Раді.

Також Знай.uа писав про те, що Зеленський одним законом змінив життя автомобілістів: прощавай, "геморой".