У квітні 2019 року Національне антикорупційне бюро України почало офіційне розслідування відносно компанії "Кіноквартал", яка належала обраному президенту Володимиру Зеленському.

Детективи розслідували ймовірну розтрату коштів, які були надані Державним агентством з питань кіно на виробництво романтичної комедії "Я. Ти. Він. Вона"

Директор відомства Артем Ситник заявив, що на початку квітня до НАБУ надійшла заява від організації "Союз добровольців" щодо здійснення компанією "Кіноквартал" корупційного правопорушення. В заяві нібито значилося, що Держкіно профінансувало 49% бюджету фільму.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

В кінці липня 2019 року НАБУ завершили перевірку по даному інцеденту та закрило відповідне кримінальне провадження. Правоохоронці не виявили складу злочину.
Про це представники НАБУ повідомили у відповіді Українськии Новинам.

"Вказане кримінальне провадження закрито 8.07.2019 на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України, враховуючи те, що під час провадження досудового розслідування за зазначеним фактом не було виявлено ніяких даних, які б вказували на наявність в діях службових осіб Держкіно та представників ТОВ "Киноквартал" ознак складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата державних коштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу" - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що головною умовою фінансування фільму було створення картини повністю українською мовою. "Союз добровольців" вважав, що цю умову не було виконано, а тому компанія "Кіноквартал" допустила розтрату коштів.

Нагадаємо, українські військові на Донбасі оцінили мобільні будиночки від Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, спадщина Порошенка розбило серця українцям, нам так не жити.

Також Знай.uа писав про те, кохана Богдана Анастасія Слічна повідала про ревнощі до Зеленського.