Президентська партія "Слуга народу" перемогла на парламентських виборах з великим відривом. Таким чином вона заводить до нової Верховної Ради 254 депутати, тобто 60% від складу парламенту матиме партія Зеленського. Цього цілком вистачить для прийняття важливих рішень.

Зараз іншим партіям залишається лише розподілити місця у комітетах та крісла у сесійній залі, передає "Українська правда".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Для цього партії, які подолали 5%-ий бар'єр, у понеділок мали подати у секретаріат Ради заявки з проханням включити їхніх депутатів до відповідних комітетів. Такі ж листи мали б написати і всі самовисуванці-мажоритарники. Винятком була тільки партія "Опоплатформа – За життя". Як пояснив один з лідерів цієї партії Вадим Рабінович, партія хоче спершу зрозуміти, які місця у керівництві комітетів їй віддадуть, а вже потім делегувати туди людей. Однак Дмитро Разумков вважає, що 60% складу комітету має бути зі складу "Слуги народу".

голова політичної партії "Слуга народу" Дмитро Разумков

Популярні новини зараз

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Комітетів у Раді 23, майже стільки ж, скільки депутатів у більшості фракцій. За такого підходу, фракції Порошенка і Тимошенко зможуть делегувати у комітети по 1 представнику, ОПЗЖ – по 2, а "Голос" Вакарчука навіть не зможе покрити всі комітети. Розподіл місць по різних комітетах дуже нерівномірний.

Ще однією новинкою від "Слуги народу" у новому скликанні Ради стане розсадка депутатських фракцій. У попередніх парламентах фракції більшості намагались сісти ближче до трибуни, але завжди залишали хоч невеликий сектор попереду для фракцій меншості. Розсадка відбувалася "променями", тобто до проходу до трибуни мали доступ всі фракції парламенту. Усі передні ряди перед трибуною і президією Ради забрала собі партія монобільшості. Решта фракцій відправлені на парламентську "гальорку".

Нагадаємо, гігантський кортеж Зеленського потрапив на відео та розлютив українців до чортиків: "Нормально великом їздить"

Як повідомляв Знай.uа, новий глава митниці Нефьодов озвучив долю "євроблях", тисячі українців завмерли в очікуванні: "Точно не повинно бути...".

Також Знай.uа писав, кохана Богдана Анастасія Слична повідала про ревнощі до Зеленського.