Візит прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу - подія знакова, адже він - перший іноземний лідер, який відвідав країну після вступу Володимира Зеленського посаду.

Жодна з сторін не отримала (та й не могла отримати) вирішення найбільш важливих для неї питань. У той же час Україна та Ізраїль отримали можливість зблизити свої позиції і налагодити більш тісні взаємовідносини. По суті, для Володимира Зеленського та Беньяміна Нетаньяху нинішнє рандеву було зустріччю "на перспективу".

Між країнами останнім часом накопичився цілий ряд питань. Для України було важливо, нарешті, "запустити" зону вільної торгівлі, а от Ізраїль це зробити не поспішає. Тим часом "запуск" ЗВТ міг би дати певний поштовх розвитку цілих галузей української економіки.

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Перемовини Зеленського і Нетаньягу пройшли за зачиненими дверима. Підсумком зустрічі стали кілька двосторонніх угод. Зокрема, про співпрацю в галузі сільського господарства, міністерства освіти домовились про сприяння вивчення івриту в Україні і української мови в Ізраїлі.

Ще одна зацікавленість України лежить у сфері військово-технічного співробітництва з Ізраїлем.

Врегулювання вимагав питання відвідування громадянами України Ізраїлю. Незважаючи на безвізовий режим між країнами, кількість невмотивованих відмов у пропуску в близькосхідну країну українських громадян просто зашкалювала.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ключовим інтересом для України є можливості Ізраїлю якщо не стати посередником у мирному врегулюванні на Донбасі, то, як мінімум, заручитися підтримкою Нетаньяху, має досить довірчі відносини як з Дональдом Трампом, так і з Володимиром Путіним.

Нагадаємо, дружина Нетаньягу влаштувала "дебош" у літаку по дорозі в Київ: подробиці.

Як повідомляв раніше Знай.uа, дружина Нетаньягу влаштувала "дебош" у літаку по дорозі в Київ: подробиці.

Також Знай.uа писав про те, що експерти передрікають Росії негайний розвал.