Протягом наступних тижнів дуже ймовірна зустріч Володимира Зеленського та Трампа. Відбудеться вона у Варшаві або в Нью-Йорку.

Про те, чому така терміновість і як непродумана поведінка Зеленського може нашкодити Україні, розповів співзасновник і директор економічних програм Ukrainian Institute for the Future Анатолій Амелін.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами експерта, спроба Володимира Зеленського швидко увірватися у велику гру може обернуться невдачею.

"Бжезинський писав, що "Росія без України - не імперія". А сьогодні події розвиваються так, що Трамп без України майже не президент", - пише Амелін.

Рейтинг Дональда Трампа падає перед президентськими виборами. Роботу чинного глави держави не схвалюють більше половини американців. Для Трампа це своєрідний антирекорд.

У той же час показники основного суперника Трампа - Джо Байдена - лише зростають. Байден - найбільш ймовірний кандидат від Демократичної партії.

Популярні новини зараз

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У такій ситуації Трамп намагатиметься розтоптати рейтинг Байдена, і для цього він хоче використати Україну і Зеленського, вважає економіст.

"Зокрема, планується підняти історію, де Байден тиснув на Порошенка для звільнення Шокіна, який розслідував справу BURISMA, в якій син Байдена був членом ради директорів з дуже недитячою зарплатою. Байден, працюючи на випередження, вже заявив, що в разі перемоги зробив би Україну пріоритетом своєї політики. Так що, якщо Україна підтримає чинного президента США і здасть Байдена, вона стане причиною глобальних незворотних процесів, які потім дуже неприємно повернуться Україні", - пише він.

Як стверджує експерт, якщо переможе Байден, що дуже ймовірно, руку Україні ніхто з американського істеблішменту не подасть.

"За перемоги Трампа, то і республіканці з українцями, що здають інших американців, будуть вкрай обережні і будуть триматися на відстані", - вважає він.

"Якщо не підемо на угоду з Трампом і будемо вести свою гру, нам складніше буде найближчий рік домовлятися з американцями про підтримку, але ми ж пам'ятаємо, що на Білому домі клином Америка не зійшлася? Так що гамбіт (спроба швидко увірватися до великої гри) може обернутися цугцвангом (ситуацією, при якій кожен крок буде вести до погіршення позицій", - підкреслює економіст.

За його словами, в ідеалі, нам було б добре не грати в ігри великих дядьків, в якій наша роль - розмінна фігура, а грати свою гру.

Нагадаємо, Трамп підтвердив, що президент України Володимир Зеленський найближчим часом відвідає Білий дім

Як повідомляв портал Знай.ua,Трамп вважає, що Зеленський "укладе угоду" з Путіним.

Також Знай.ua писав, військовий оглядач розказав, як Трамп насправді ставиться до України