Відомий донецький журналіст Денис Казанський, з початком окупації РФ Донбасу перебрався в Київ, дав інтерв'ю про плани Росії в щодо так званих «Л/ДНР».

Які кроки з повернення Україні окупованих територій Донбасу на своїх умовах може вжити РФ?

Їх завдання будь-якою ціною якось придумати і все-таки Україну змусити визнати ці території і легалізувати окупацію, що в переведення на мова права означає дати їм особливий статус.

Росія з допомогою цих територій хоче отримати вигоду в українському парламенті, в українському уряді, оскільки ці території будуть якихось депутатів виставляти у влада. Зрозуміло, що всі ці люди будуть узгоджуватися РФ, яка буде давати їм укази, затверджуватися російськими кураторами. І Росія таким чином хоче отримати свою частку в умовному «акціонерному товаристві» під назвою Україна.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Вони розраховують «не миттям, так катанням» взяти на змор, погрожувати війною. Адже що вони роблять зараз? Вони кажуть «Давайте-давайте, укладемо перемир'я», потім «бабах» знову починають обстріл, гинуть українські військові і невинні люди. То є вони використовують ці окуповані території як зброя тортур. І, до жаль, я не бачу виходу з цієї ситуації.

Нам залишається чекати, коли, можливо, зміниться влада в Кремлі і прийде якийсь менш божевільний правитель. Видно, що в Росії сидить типовий збожеволілої диктатор, який вже зажерся від своїй безкарності, від всевладдя. І я боюся, що якогось адекватного діалогу з цією людиною вже не і нам залишається тільки, мабуть, чекати ще якийсь час, поки він піде.

За суті така лінія — «ми розграбували Донбас, розвалили його, тепер віддамо його Україні». У цю коротку фразу вкладається вся російська політика відношенню до ОРДЛО, яка там проводиться з 2014 року.

Нагадаємо, Путін з короною на голові, схожий на голопупа.


Як повідомляв раніше Знай.uа, наші герої можуть спати спокійно.


Також Знай.uа писав про те, що російські бойовики відкрили вогонь по десятку населених пунктів.