Скандал між прем'єром Володимиром Гройсманом і главою ОПУ Андрієм Богданом набирає маху. Глава Офісу президента Богдан написав лист прем'єр-міністрові Гройсману. У ньому йдеться, що потрібно зупинити фінансування до створення нового уряду, але Кабмін хоче ігнорувати це прохання.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Оприлюднив лист Олександр Ганущин, голова Львівської обласної ради, у своєму Facebook. Ось що пише Ганущин про лист Богдана Гройсману: "В кінці липня з'являється лист пана Богдана, про те, що враховуючи там необхідність подбати про використання бюджетних коштів, давайте ми, уряд Гройсмана, призупиніть всі витрати за цими програмами, а це не мало не багато більше 10 мільярдів гривень".

З цих 10 млрд грн - 7,5 млрд надходять з фонду регіонального розвитку, а ще 2,5 млрд за рахунок субвенцій на соціально-економічний розвиток. Гроші субвенції по ідеї повинні були розподілити по регіонах згідно з потребами.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Місцеві бюджети залежать від цього фінансування - в надії на нього плануються ремонти, закуповується обладнання і матеріали.

В Офісі президента впевнені, що ці гроші заплановані в бюджеті спеціально під вибори, які збиралися провести 31 жовтня.

Чинна влада, після приголомшливої поразки на виборах, намагається прибрати до рук хоч трохи грошей, часу на це у них залишилося зовсім мало. Це точка зору Давида Арахамія, секретаря національного інвестиційного ради.

"Останній дембельський акорд, який мала попередня влада. Для того, щоб не дати розкрадати ці кошти, буде зроблений експрес-аудит новим Кабміном – всі фахівці різних галузей кажуть, що там завжди є 20-25% корупційної складової. Це означає, що на чверть більше роботи можна зробити, якщо не красти", - сказав він.

Володимир Яворівський та Василь Шкляр теж не згодні з рішенням Кабміну.

"Замість того, щоб тихо піти, вони буквально до останнього тримаються за ці крісла, дивани, щоб набратися ще й забезпечити собі подальше спокійне і мирне життя", - каже автор "Чорного ворона".

"Видно, чорт підкусив: а я візьму. Всі ж брали до мене, і я візьму. Зупинитися не можуть. Це вже увійшло в кров. Кілька поколінь крадуть. При стількох президентах. Це абсолютна безкарність в Україні. Політика безкарності", - додає Яворівський.

Нагадаємо, раніше слуги народу визначили майбутнє "Сватів" в Україні: "Чому ми не можемо".

Також Знай.uа писав, що Зеленський запозичить важливу модель у Британії і Сінгапуру: "Будуть об'єднані".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Зеленський має намір покинути Банкову: "Нам тут дуже складно".