У команді президента України Володимира Зеленського заявив про намір ратифікувати Римський статут, що означає приєднання України до Міжнародного кримінального суду (Гаазький трибунал).

Відповідний допис опублікував заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Руслан Рябошапка

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Рябошапка заявив про те, що Україна може приєднатися до Міжнародного кримінального суду. У першу чергу в ньому розглядають справи пов'язані з геноцидом, злочини пов'язані проти людяності, військові злочини й злочини агресії. Це означає, що нова влада хоче справедливого покарання тих, хто винен у кривавих подіях у 2014 році на Майдані та на Сході України.

"Не маючи національного досвіду постконфліктного врегулювання, робоча група, яка, до речі, в переважній частині сформована з представників громадських організацій, візьме до уваги міжнародну практику. На першому засіданні Комісії з питань правової реформи має бути представлено пріоритетні напрямки діяльності групи, а до 2020 року - напрацьовано перший пакет ініціатив Глави держави", - написав Рябошапка.

Експерти припускають, що після ратифікації відповідного статуту до суду може потрапити колишня українська влада на чолі з Петром Порошенком. Цікаво, що цей документ був одним з умов Асоціації з ЄС. Але генпрокурор України Юрій Луценко виступив проти подібної ініціативи.

Нагадаємо, у Зеленського анонсували важливий закон для ветеранів: "Без годівниці для чиновників".

Як повідомляв Знай.uа, Пальчевський розказав про перемогу Зеленського на всіх фронтах: "Гримчак гримить, Порошенко тремтить".

Також Знай.uа писав, українці просять Зеленського розпродати елітний автопарк Кабміну та міністерські дачі.