Стало відомо, що знаменитий американський мільярдер українського походження і радник екс-мера Нью-Йорка Сем Кислін заявив, що екс-президент України Петро Порошенко за час правління вивів з країни не менше 8 млрд доларів. Він повідомив про це в інтерв'ю "Стране".

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Гроші Порошенка, які він в 2014 році пообіцяв віддати в управління сліпому трасту, в пору його каденції стали головним подразником постійно нищающего українського населення. Так, згідно з деклараціями, за один тільки 2018 рік колишній глава держави став багатшим у 82 рази.

"Тільки Порошенко за час президентства вивів з України не менше 8 мільярдів доларів. Тільки з відомих мені фактів через держкомпанію "Центренерго" було виведено від 700 до 800 млн доларів", заявив олігарх.

До того ж, мільярдер запевнив, що він та інші "кинуті" інвестори мають намір повернути ці гроші. Однак, на його думку, реально повернути лише частину суми близько 5 млрд.

"І повертати буде за рішенням судів держава Україна — з бюджету. Тобто кожен платник податків. Тому я і Порошенко звинуватив у геноциді українського народу. Але, сподіваюся, що і Порошенко відповість за все — майном і грошима", зазначив Кислін.

Варто відзначити, що в 2017 році американець приїжджав у Київ, так як його турбувала доля 20 млн доларів, завислих у нього в "Ощадбанку". Саме стільки грошей він отримав після погашення облігацій внутрішньої позики, які Кислін купив ще до Майдану. Однак гроші були заарештовані за законом "Про спецконфискации". Копи підозрювали, що ці ОВДП належали структурам колишнього віце-прем'єр-міністра і в. о. глави уряду Сергія Арбузова.

Кислін не міг отримати рішення суду за ОВДП, оскільки всі документи по справі були засекречені. Зрештою, у березні 2019 року Сем записав відео, в якому звинувачував Порошенко в корупції.

Нагадаємо, що Порошенко в електронній декларації називає себе діючим президентом.

Як повідомляв портал Знай.ua, блогер показав українцям квітучу старість колишнього президента.

Також портал Знай.ua писав, що Порошенко "охрестив" себе президентом України знову.