Робоча група Комісії з питань правової реформи повинна сформувати пріоритетні напрямки розробки правових основ реінтеграції окупованих Донбасу і Криму.

Таку заяву на своїй сторінці у Facebook зробив заступник керівника Офісу президента України Руслан Рябошапка.

За його словами, перший пакет ініціатив президента Володимира Зеленського повинен бути готовий до 2020 року. Робочу групу будуть формувати переважно з представників громадських організацій, і буде приймати до уваги міжнародну практику.

Руслан Рябошапка

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Тимчасово окупована територія Донбасу і Криму – це не просто земля, яку нам потрібно повернути. Це українці, які на ній проживають, з якими нам потрібно налагодити спільне життя після п'яти років розриву, 1,4 мільйонів внутрішньо переміщених осіб, багато з яких, цілком ймовірно, вирішать повернутися у свої нерідко пошкоджені будинки, та ще багато проблем, пов'язаних із тимчасовою окупацією нашої землі". Руслан Рябошапка

Руслан Рябошапка

Рябошапка підкреслив, що для відновлення миру на окупованих територіях буде підготовлена концепція перехідного правосуддя, імплементовані норми і принципи міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права.

"Крім того, один з пріоритетів – нарешті ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду, підписаний майже 20 років тому". Руслан Рябошапка

Нагадаємо, що офіс Зеленського готує масштабну приватизацію, орієнтовану на банки для залучення в Україну іноземних фінансово-банківських груп.

Як повідомляв портал Знай.uа, на засіданні Кабміну прийняли рішення про зміну порядку виплат житлових субсидій.

Також портал Знай.uа писав, що директор "Укрпошти" Смілянський розлютив українців зарплатою.