Колишній глава українського уряду Микола Азаров почав активно коментувати події в Україні на своїх сторінках у соціальних мережах. Так, він емоційно відреагував на заяву віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка щодо мінімальної пенсії.

Відповідний допис він розмістив на особистій сторінці у facebook.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Азаров написав, що Розенко став міністром соціальної політики, якої "не існує в Україні". Азаров розкритикував заяву політика, що пенсіонери можуть прожити на 1700 гривень.

Микола Азаров

Популярні новини зараз

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Я думаю, що розмір мінімальної пенсії в наступному році, можна встановити на рівні 1700 – 1750. А до кінця року, я думаю, до 1900. Можна абсолютно. Це фактично є прожитковий мінімум для непрацездатних", - процитував слова міністра Азаров.

Він зазначає, що у нього до Розенко тільки питання - чи не хоче цей чиновник виживати на таку суму самостійно. Азаров нагадав, що зарплата міністра в 50 разів перевищує розмір цієї пенсії й становить понад 88 тисяч гривень.

Українці бурхливо відреагували на таку заяву:

Розмір мінімальної заробітної плати, за словами Розенка, може становити від 6,5 тис. грн. Також Розенко заявив, що при зростанні мінімальної пенсії до 1800 гривень, максимальний розмір пенсії, має бути як мінімум у 8 разів вище середніх, тобто 18000 гривень.

Всі мінімальні виплати, які прив'язані до суми прожиткового мінімуму, будуть переглядатися двічі в рік – 1 липня та 1 грудня. Очікується підвищення пенсій вже у січні 2020 року, але воно торкнеться військових пенсіонерів – їм підвищать пенсії на 25%.

Нагадаємо, Розенко довів українців до істерики неймовірними надбавками, "цілих 200 грн".

Як повідомляв Знай.uа, Азаров вбрався у пір’я і вставив п’ять копійок по інциденту в Трускавці: "Пішов би ти..."

Також Знай.uа писав, Зеленський втілить мрію мільйонів українців, як отримати "щасливий квиток".