У середу, 14 серпня, Генеральна прокуратура України нагрянула в будинок заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПЛ України Юрія Гримчака з метою його затримання. Про це відразу повідомила дружина чиновника на своїй сторінці в Facebook.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Юрій Гримчак

Стало відомо, що затримані Юрій Гримчак та його довірена особа Ігор Овдієнко за хабарі впливали на суддів Верховного суду, а також на чиновників Мінкульту і КМДА.

Про це повідомив спікер в ГПУ Андрій Лисенко на своїй сторінці в Facebook:

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

"За результатами попереднього розслідування встановлено, що вказані особи, за обіцянку забезпечити вплив на суддів ВСУ щодо винесення рішення на користь зацікавленої особи, а також за здійснення впливу на відповідних посадових осіб Мінкультури та КМДА, шляхом використання своїх службових повноважень, що здійснили злочинні дії, спрямовані на заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом обману та зловживання довірою, у загальній сумі 1,1 млн доларів США"

Зазначимо, що Гримчак знаменитий своїми скандалами на всю Україну.

Ще в 2018 році він заявляв, що Росія залишає Донбас і виводить звідти своїх людей, щоб віддати регіон Україні. "Незважаючи на всі бравурні заяви, вони готуються піти з Донбасу", - заявив Гримчак в інтер'ю "Апострофу".

Заступник Міністра також відомий своїми експресивними висловлюваннями на телешоу. Так, в минулому році в ефірі телеканалу 112 він заявив ведучому Євгену Червоненко: "Замовкни, б**дь!"

У вересні 2018 року Гримчак відчував себе справжнім господарем життя, коли відповідав на запитання українців в ефірі одного з українських телеканалів.

Після дзвінка в студію глядача він спочатку приписав звонившему бажання "стріляти і вішати", а потім відповів:

"Поважний мій чоловічок, який вважає, що він хоче стріляти, вішати, ще щось... А ви ніколи не думали про те, що ми теж вміємо стріляти? І набагато краще, ніж ви. Розумник, ми так стріляти вміємо, що мало комусь не здасться. Тому якщо ви вважаєте, що ми в чомусь помиляємося – голосуйте. Тікати з цієї країни ми не збираємося. З влади йти, щоб когось задовольнити - теж не збираємося! Якщо хтось хоче спробувати постріляти - хай спробує".

Навіть під час парламентських виборах Гримчак умурился потрапити в скандал в прямому ефірі. Тоді він відверто критикував Зеленського та його партію, а так само заявляв, що його політсила пішла в Раду, щоб "п...дить і "пі...подіти". Особливо забавно це звучить в контексті того, що він сам спіймали на хабарі в мільйон доларів.

Нагадаємо, у середу, 14 серпня, ГПУ нагрянула в будинок заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПЛ України Юрія Гримчака.

Як повідомляв портал Знай.ua, ГПУ викликала на допит зятя Кучми Пінчука

Також Знай.ua писав, заступник міністра Юрій Гримчак вимагав мільйон доларів? НАБУ заявило про рекордний хабар.