Президент України Володимир Зеленський може поїхати до Франції одночасно з агресором Володимиром Путіним.

Зеленський планує французький візит паралельно з господарем Кркмля Путіним. Про це розповів дипломат Роман Безсмертний в ефірі "24 каналу".

За його словами, Путін запланував одноденну поїздку до президента Еммануеля Макрона. Їхня зустріч відбудетья 19 серпня. Путін з Макроном обговорять поточну ситуацію на Донбасі та можливості зустрічі у "нормандському форматі".

"В цих числах відбудеться зустріч не тільки президента РФ з Еммануелем Макроном, а й зустріч Володимира Зеленського з президентом Франції. Також відбудуться консультації з спецпредставником США Куртом Волкером та зустріч з певними представниками Німеччини", — підкреслив Безсмертний.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Роман Безсмертний наголосив, що центру європейської системи змінився - Париж останнього часу замінив Берлін.

Дипломат вважає, що Путін не може піти на скликання лідерів "нормандського формату", оскільки його участь у цих переговорах може призвести до того, що його партія "Єдина Росія", яка й так просідає, втратить популярність напередодні виборів губернаторів, сенаторів та місцевих посадовців. До цього може призвести зміна тези про ворогів: Путін завжди тримає лінію, що вороги українці та американці.

"Сьогодні для Володимира Путіна зробити такий крок, а саме зустріч у нормандському форматі, – це втратити. Він на це не піде, бо "Єдина Росія" просідає в рейтингу. Теза, яку Путін весь час тримає: "Українці вороги", "Американці вороги". Він витримує цю позицію, а зворотній крок для нього означає просідання. Він на це не піде, йому треба тримати Росію в страху",– прокоментував дипломат.

Нагадаємо, Зеленський звільнив Безсмертного з посади представника України в Мінських переговорах

Як повідомляв портал Знай.ua, Безсмертний озвучив причину свого звільнення

Також Знай.ua писав, у Росії розповіли, як Зеленський зможе перемогти Путіна