Дуже часто українці в пошуках кращої долі приймають рішення покинутю рідну країну і відправитися на заробітки. Хтось не може знайти роботу, будучи дипломованим спеціалістом, хтось жадає більшої зарпалты, а хтось просто хоче все змінити. В усіх свої причини, але масштаби сбегания за кордон за останній час воістину вражають.

заробітчани

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

На катастрофу, яка відбувається в Україні звернув увагу український юрист і блогер Михайло Шнайдер.

Починаючи з березня 2018 року, з України на заробітки за кордон, вже виїхали більше мільйона чоловік. Ці цифри оприлюднив ресурс Ukrainianpeopleleaks, який спеціалізується на онлайн підрахунку громадян, що виїхали за межі нашої держави. Згідно лічильника Ukrainianpeopleleaks, кожну хвилину, з України виїжджає дві людини.

Популярні новини зараз

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

"Тільки вдумайтеся в це. Протягом всього однієї хвилини, дві людини покидають Україну. Тенденція просто катастрофічна. І якщо нічого кардинально не змінити, то всього лише через кілька років, в нашій державі, залишаться одні самотні і немічні люди похилого віку. Їдуть практично всі. Бідні, багаті, молоді, літні, здорові і хворі. Їдуть цілими сім'ями. З дітьми і батьками. У зв'язку з цим, я просто переконаний, що зниження темпів міграції та повернення українців на рідну землю, зобов'язані стати пріоритетним і першочерговим завданням для нашого нового Президента. Все у вас вийде Володимир Олександрович." - закликає Шнайдер.

У коментаря моментально стали відзначатися українці, яким небайдужа доля країни:

"Росіяни переслідуються з політичних мотивів в Росії замінять українців, оскільки вони хочуть виїхати з Росії і отримати українське громадянство, а на Захід вони точно не поїдуть", "Поїхали навіть ті, хто говорив, що ніколи.", "І зараз вони поки ще їздять додому і пересилають гроші, а трохи пізніше заберуть з собою сім'ї".

Нагадаємо, що новий глава митниці Нефьодов озвучив долю "євроблях", тисячі українців завмерли в очікуванні: "Точно не повинно бути..."

Як повідомляв Знай.uа, мільйонам українців категорично заборонять сідати за кермо: що чекає на водіїв.

Також Знай.uа писав, як вийти на пенсію вчасно і не втратити жодної заробленої копійки.