Онищенко, в 2014-2016 роках постачав на "Центренерго" природний газ, а Дмитро Крючков - курирував діяльність компанії в частині розрахунків за електроенергію, пишуть Українські Новини з посиланням на Страна.ua

"Я часто зустрічав Дмитра в Адміністрації президента Порошенка. У нас з ним не було ніяких бізнес-відносин, я заходив в АП у своїх справах, він - у своїх. В енергетиці усім організаційним процесом керував Порошенко, а фінансову частину контролював Кононенко", - розповів Онищенко.

Державна "Центренерго" стала джерелом отримання мільярдних надприбутків від застосування тарифної формули "Роттердам+" в період президентства Порошенка.

Під час перших очних ставок з Крючковим бізнес-партнер Порошенко - нардеп Ігор Кононенко - і директор офшорів, що належать Порошенку - також нардеп Юрій Буглак - підтвердили не тільки факт спілкування, а й часті візити в офіс "Енергомережі". У зв'язку з цими свідченнями, став очевидним факт: в схемах виведення мільярдів з "Центренерго" і напівдержавних обленерго, які входили в сферу впливу "Енергомережі", кінцевим одержувачем доходів був екс-президент і його найближче бізнес-оточення.

У своєму коментарі для ЗМІ адвокат Олександр Лисак повідомив, що наступні очні ставки у Крючкова відбудуться як з рядом держчиновників, екс-керівником Адміністрації президента Порошенка Ігорем Райнін, так і з самим Порошенком. При цьому Олександр Лисак повідомив, що всі матеріали, що підтверджують часткову неправдивість показів чиновників будуть передані заступнику керівника САП Володимиру Кривенку.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще