Політичний експерт Михайло Подоляк розповів, з якими проблемами довелося зіткнуться експрезиденту Петру Порошенко після поразки на президентських виборах.

Порошенко дебати

Так, на думку експерта, п'ятий глава України перетворився в смиренного прохача. Однак, навіть в такому стані він примудряється запудрити всім мізки, повідомляє портал "Hyser"

Подоляк зазначає, що Порошенко дуже прагматична людина, яка тверезо оцінює ситуацію і вміє прораховувати всі ризики. Він усвідомлює, що найближчі місяці будуть для нього великим випробуванням.

"Тіньовий розпорядник В. В. Коломойський "височайше" прийняв слізного прохача П. А. Порошенко. Після п'яти років принижень з боку Петра Олексійовича. Відразу скажу, що Порошенко, і це треба розуміти, вельми прагматична людина. Публічно він може викрикувати будь-яку ахінею, пафосно плескати і кривлятися разом зі своїм дурнуватим оточенням, що/то бундючно вимагати. Але в кулуарах ПА завжди проявляє виключне розуміння ризиків. Для себе особисто. Холодно, тверезо, математично бездоганно. Швидко переходить в сухий формат; "ти - мені, я - тобі". Порошенко не сумнівається, що найближчі півроку будуть для нього вкрай важкими. Його по-справжньому проженуть по колам пекла".

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Показати ще

Володимир Гройсман, Петро Порошенко та Арсеній Яценюк

Крім того, Подоляк зазначає, що Порошенко втратив усіх своїх колишніх друзів і соратників і зараз залишився з новою командою, на яку тисне громадська думка.

"Вчорашні партнери вже відключають медіа. Вірніше, пропонують йому тільки ситуативні союзи, якщо в цьому є загальний інтерес... Залишитися один на один з новою командою, на яку тисне громадська думка? Те саме, яке несамовито вимагає обов'язкового жертвопринесення за п'ять виснажливих злодійських років? Зрозуміло, це не для Порошенка. Тому що він точно не ідейний. І він точно не займався країною. І він не готовий стати жертвою. Ні за яких обставин... ", - підкреслює Подоляк.

Як зазначає політтехнолог, саме це змусило Порошенко зважиться на закриту зустріч з Коломойським.

Ігор Коломойський

При цьому Михайло Подоляк розповів, чого хоче кожна із сторін:

"Порошенко готовий домовитися на певних умовах і готовий злити частину своїх активів. Потягнути час. Отримати ті самі гарантії. Віддати частину серйозного компроматного фактажу, на Байдена в тому числі. Коломойський хоче отримати активи. Компенсувати приниження. Обидва в результаті захочуть... обдурити один одного".

Більш того, на думку експерта у Коломойського існує одна дуже серйозна слабкість, якою точно скористається Порошенко.

"На перший погляд, позиції Ігоря Валерійовича помітно вигідніші. Але це ж Коломойський, який завжди поспішає брати відразу і по дрібниці. А тому в підсумку так і залишається дрібним провінційним гравцем з глобальними проблемами. Порошенко блискуче знає цю слабкість Коломойського і тому вже розставляє свій капкан, щоб "розвести" його тією самою дрібницею... "

Нагадаємо, що вибори до Ради: майбутнє Порошенка показали одним відео, спрацював закон бумеранга.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенку тонко натякнули, що гратися з ДБР - марна справа: "У в'язниці все дізнаєтеся".

Також портал Знай.uа писав, що українці емоційно відреагували на втечу Порошенка: "Очі б не бачили, краще не повертатися".