Після палких привітів "Андрію і Богдану", які мер Києва Віталій Кличко передав з водних просторів іншої країни, на адресу нинішнього голови КМДА посипалися обурені коментарі у соцмережах. Судячи з дописів, його 5-денний відпочинок за кордоном, киянам особиливо "припав до душі". Подробиці дізнавалися Знай.ua.

"Фак від Кличка": йди відпочивай!

У своїх коментарях користувачі соцмереж не стримували емоцій.

"Богачі сходять з розуму в той час, коли солдати гинуть в окопах. Півсвіту скаче – півсвіту плаче…", – пише одна з користувачів Фейсбуку Анна Руденко.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Кияни також цікавляться, коли будуть усунені і проблеми із "втомленими мостами".

1551 завалений скаргами з різних районів міста

Та не відпусткою єдиною. Одним із останніх "проколів" стале систематичне перенесення пленарного засідання Київради. Так, майже одночасно із розпорядженням про чергову відпустку Віталій Кличко підписав документ про призначення нової дати "пленарки" – 12 вересня.

І це при тому, що останнє із кількох цьогорічних засідань відбулося ще у травні. Виходить, що у той час, поки мер Києва літає за кордон, а сесійна зала місяцями пустує, місто залишається у підвішеному стані.

"Проблеми в Києві традиційно ті самі: нещодавно в місті йшов невеликий дощ, а столицю знову затопило – зливова каналізація, як і раніше, забита і це потребує невідкладного вирішення. Так само – жахливий стан доріг та великі проблеми із постачанням гарячої води", – говорить голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко.

Тож поки столичний мер підкорює водні простори, скарги на ті чи інші комунальні проблеми не перестають сипатися до Контактного центру 1551. При чому, люди звертаються з різних районів міста.

Одним з останніх повідомлень стала скарга на несанкціоновану торгівлю в Дарницькому районі.

"В районі метро "Осокорки" біля підземного пішохідного переходу щодня відбувається стихійна торгівля продуктами харчування без будь-яких дозвільних документів. Відповідно до Законів України "Про національну поліцію" та "Про місцеве самоврядування в Україні" недопущення торгівлі у невстановлених місцях відноситься до компетенції органів внутрішніх справ та місцевого самоврядування. Враховуючи вищезазначене, прошу вжити заходів щодо припинення стихійної торгівлі", – зазначає автор звернення № М-18579 (5685802), залишене 8 серпня.

Та, справа в тому, що дана проблема просто масово зустрічається у всіх районах міста.

Не менш гостре нині питання і з переповненими смітниками. Одним з прикладів стало звернення жителя Солом'янського району.

"За моєю адресою проживання (вул. Солом’янська буд. 41 корпус 1) вже майже тиждень належним чином не вивозять сміття. Позавчора стан був таким, як на фото, двірник обіцяв, а наступний день приїде Альтфатер та забере цю купу сміття, але вчора ніхто не приїхав, і на сьогодні стан ще гірший, ми змушені складати своє сміття біля баків, мусоропровід у нашому будинку заварений. Ми сплачуємо окремо за вивезення сміття, тому вважаю, що послуга надається не в повному обсязі. Прошу посприяти вивезенню побутового сміття найшвидшим часом", – повідомляє автор звернення № Б-19209 (5685778), зареєстрованого 8 серпня.

Ну, і звісно ж, однією з найпоширеніших проблем є понівечені дороги. Серед останніх звернень можна побачити скарги від мешканців Деснянського, Солом'янського та Оболонського районів.

"Прошу виконати локальний ямковий ремонт ДОРОЖНЬОГО ПОКРИТТЯ 10 великих ям біля вулиця Польова 53-63. Ями дуже глибокі (20+см) та змушують маневрувати та виконувати аварійне гальмування", – зазначено у зверненні № К-38874 (5685786) від 8 серпня.

На відновлення тротуарів жителям Оболоні, взагалі, доводиться чекати роками.

"Заявки, створені в 2015-2018 році, не виконані. Прошу передати на розгляд районної адміністрації на додаткове фінансування заявки К-9576 і К-7657, з наступним текстом: "Прошу виконати ремонт тротуару по вулиці Героїв Севастополя 1-19 і 8-26, де зруйновано асфальтне покриття і піднято корінням дерев"", – зазначено у зверненні № К-38875 (5685789), датованого 8 серпня.

Згідно із числами, зазначеними в розпорядженні, 5-денна відпустка мера Києва Віталія Кличка закінчується 9 серпня. Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.