В Україні найближчим часом збираються спростити процедуру отримання дозволу на відвідування Криму.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час візиту до Турецької Республіки, повідомляє 112 Україна".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зеленський анонсував спрощення на законодавчому рівні отримання дозволу для переселенців з окупованого Криму на відвідування їхніх родичів, котрі залишилися на окупованому півострові.

"Запевняю усіх вас, Україна не залишить переселенців сам на сам з їхньою проблемою. Ми розуміємо, як важливо для вас (кримських татар, - ред.) відвідувати родичів та рідну землю. Найближчим часом на законодавчому рівні буде затверджено положення, яке спростить отримання дозволу для відвідування Криму", - зазначив президент.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зазначимо, що за даними українського прикордонного відомства, громадяни України, іноземці та особи без громадянства не мають право прибувати чи залишати територію України через територію АР Крим. Тобто, прибути з Турції до Криму морем наразі можливо лише незаконним шляхом.

Також президент України подякував усім представникам української громади у Туреччині за моральну та матеріальну допомогу українському народові.

"Я знаю, що протягом останніх років у різних містах Туреччини було створено нові осередки української громади, очільники якої зараз присутні. Я радий усіх вас бачити. Завдяки вашій наполегливій праці українська громада у Туреччині міцнішає та перетворюється на дійсно впливову силу. Дякую за численні акції на підтримку нашої держави за моральну і матеріальну допомогу, за сприяння у лікуванні та оздоровленні українських дітей, які, на жаль, залишаються без батьківської опіки. Дякую вам за те, що зберегли Україну в серці", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, з'явилися нові деталі розмови Зеленського з Путіним

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський вимагає Нормандського формату: "Світ побачив, хто миру не хоче".

Також Знай.ua писав, у Зеленського заговорили про ліквідацію військової прокуратури.