У команді президента України Володимира Зеленського вирішили, як боротимуть з російською пропагандою в Україні.

Про це розповів радник президента і майбутній нардеп Микита Потураєв в інтерв'ю LB.ua.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Потураєва, Національній раді з питань телебачення і радіомовлення треба надати більше повноважень щодо можливостей обмеження діяльності медіа, які транслюють заборонений контент. Потураєв зазначив, що такі можливості потрібні Нацраді для ефективної протидії пропаганді.

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Це війна. Кожна людина в країні повинна чесно відповісти на питання: "Ми на війні чи ні"? Якщо відповідь стверджувальна, то треба воювати, а не здаватися, не сидіти в окопі, притиснувши там руки до голови", – заявив Потураєв.

Соратник Зеленського додав, що у медіа має бути право в той же день оскаржити рішення Нацради в суді, а також право на прискорену процедуру судового розгляду. Водночас, на його думку, Міністерство інформаційної політики слід ліквідувати, з-за його "повної недієздатності".

Також Потураєв розповів, що російські сайти та соцмережі, які були офіційно заблоковані в Україні з 2017 році, і надалі блокуватимуться. Зокрема, мова йде про Вконтакте та Однокласники.

"Є ворожі медіа, в тому числі й соціальні, які не можуть бути дозволені, тому що це зброя ворога. Ми просто не повинні робити дурниць, а захищати наш інформаційний простір повинні", - сказав Потураєв

Нагадаємо, що Зеленський виявився одним з найпопулярніших політиків у Росії: вище тільки Путін.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Зеленський шокував Україну заявою, не очікував ніхто: "Сиджу і думаю, коли ми переїдемо".

Також Знай.uа" писав, Зеленська розкрила пікантний секрет президента та Богдана: "Вночі хоч не змушують...".