Крісталіна Георгієва, 65-річна болгарка, стала новим кандидатом на пост глави Міжнародного валютного фонду від Уряду ЄС.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Переговори щодо посади тривали більше 12 годин в п'ятницю, повідомляє Reuters.

Керівник Світового банку Георгієва отримала підтримку більшості. Її підтримали 28 країн, і вона обігнала кандидата з Нідерландів Єруна Дейсселблума після двох турів голосування і переговорів між країнами.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

"Вітаємо Георгієву з обранням кандидатом від Європи на очолення МВФ. Незважаючи на зростання глобальної напруженості, необхідно обов'язково підтримувати МВФ як символ багатосторонності", - сказав глава клубу міністрів фінансів єврозони Маріо Сентено.

Крісталіна Георгієва правоцентристка, її молодість припала на комуністичну Болгарію. Ввона досягла чималого кар'єрного зросту, очоливши Світовий банк і Європейську комісію.

Її призначення на главу МВФ може зажадати змін у правилах МВФ, які вимагають, щоб директор-розпорядник був молодше 65 років під час призначення. Ця умова може послабити позиції Георгієвої, так як є ймовірність, що багато країн-членів МВФ не підтримають реформу, а для її прийняття необхідна більшість.

Втім, за словами європейського чиновника, голосів країн ЄС і США досить, щоб провести реформу в правилах, так як західні країни часто мали більшість.

Крістін Лагард, француженка, колишня голова МВФ подала у відставку в липні. Лідери ЄС вибрали її новим президентом Європейського центрального банку на зміну Маріо Драгі.

Нагадаємо, раніше Путін прийняв фатальне рішення щодо українців в Росії.

Також Портал Знай.uа писав, що Європа підготувала росіянам сім кіл пекла.

Ще Знай.uа повідомляв, що Папа Франциск відхрестився від Путіна.