Президента США Дональда Трампа можуть залучити до переговорів у Нормандському форматі щодо миру на тимчасово окупованій території Донбасу.

Про це заявив спеціальний представник США в Україні Курт Волкер в інтерв'ю виданню "Тиждень".

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Волкера, США готові підтримати розширення формату переговорів. Однак важливо розуміти, що Росія не налаштована на припиненні конфлікту.

Дональд Трамп

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Проблема знову ж таки в діях і політиці Росії. Якщо будуть ознаки того, що вона налаштована серйозно й готова реально припинити конфлікт, я впевнений, для президента Трампа це дуже важливо. Формат має менше значення, ніж наповнення. Але якби зустріч була корисною, ми, безумовно, розглянули б такий варіант. І якби був створений новий формат, де були б залучені США та хтось іще, наприклад Велика Британія, Франція, Німеччина, ми також готові підтримати такі зустрічі", - заявив він.

Курт Волкер

Спецпредставник США при цьому не впевнений, що підтримувати залучення Трампа до переговорів вдалося б тривалий час. Причину цього Волкер не назвав.

"Не знаю, чи вдалося б нам тривалий час підтримувати найвищий ступінь залучення президента чи держсекретаря, як це відбувається в межах "нормандської четвірки". Але, безумовно, ми хочемо підтримувати зусилля будь-якими способами, щоб просунутися в переговорах і досягти миру", - резюмував Волкер.

Нагадаємо, гігантський жук напав на Трампа і став зіркою мережі: методи прослушки від Путіна все дешевшають.

Як повідомляв Знай.uа, Порошенко посадять, Луценко дав дивовижний прогноз: "Побажаймо успіху слідчим".

Знай.uа писав, Трамп провів з Путіним серйозну розмову: "Що на рахунок українських...?".