Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив про готовність стати посередником між президентами Володимиром Зеленським і Володимиром Путіним для нормалізації відносин України і Росії.

Про це повідомляє Ukrainian Jewish Encounter.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу 30 липня зустрівся з блогерами – вихідцями з колишнього СРСР, зробивши це у в неформальній обстановці бару "Юдале" в місті Рішон ле-Ціон.

Ізраїльський журналіст Шимон Бріман звернувся до Біньяміна Нетаніягу з питанням про роль Ізраїлю в конфлікті між Росією та Україною.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

"Ваш курс дипломатії будується на нейтралітеті Ізраїлю в конфлікті між цими країнами, і на прагненні мати хороші зв’язки і з Москвою, і з Києвом. При цьому у вас особисто є особливі відносини з президентом Володимиром Путіним, а незабаром буде і прямий контакт з новообраним президентом України Володимиром Зеленським. На тлі всього цього, чи готові ви стати посередником для мирного врегулювання між Росією і Україною?", - задав запитання журналіст.

Прекрасна новина!
Тепер Знай.иа стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android или IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У відповідь Беньямін Нетаньяху зазначив, що з такими пропозиціями до нього звертаються з багатьох країн та пояснив, чому не поспішає виконувати роль посередника.

"Наприклад, країни Африки і Латинської Америки звертаються до мене за посередництвом. Мовляв, у тебе хороші відносини і з ними, і з нами, може, ти готовий увійти в статусі посередника? Я не поспішаю робити це. По-перше, я не можу сказати, що знаю досить добре їх проблеми, і мені вистачає тих проблем, які є у нас. По-друге, якщо я ввійду в цю тему, то створю очікування, які не зможу виконати ", - додав він.

Однак, прем'єр-міністр Ізраїлю погодився перевірити свою роль посередника для миру між Росією і Україною.

"Досі я ввічливо відмовлявся від таких пропозицій, але якщо ти просиш, то я перевірю цю опцію ще раз", - сказав Нетаньяху, відповідаючи на питання журналіста.

Варто зазначити, що Біньямін Нетаніяху планує приїхати в Київ 18-19 серпня. Це буде його перший за 20 років візит в Україну.

Таким чином, прем'єр Ізраїлю може стати першим міжнародним лідером, який зустрінеться в Києві з президентом Зеленським після його вступу на найвищу посаду в Україні.

У той же час Нетаніягу підтримує постійний телефонний контакт з Путіним. За інформацією ТБ Ізраїлю, президент Росії запрошений 7 вересня 2019 року на відкриття в Єрусалимі пам’ятника жертвам блокади Ленінграда. Тому цілком ймовірно, що Нетаніягу дійсно може стати тим нейтральним політичним лідером, якого однаково шанують і Москва, і Київ, і який здатний налагодити мости неформального спілкування для пошуку миру між Росією і Україною.

Нагадаємо, Україна та Ізраїль підписали Угоду про зону вільної торгівлі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Нетаньяху запевнив, що його країна не хоче війни з Іраном.

Також Знай.ua писав, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна офіційно визнає Хуана Гуайдо чинним президентом Венесуели.