Верховна Рада IX скликання стане багатшим своїх попередників, адже їх заробітна плата дещо збільшиться. Рівень грошової винагороди за роботу буде залежати від займаної посади в Верховній Раді.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Верховна Рада України

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Такі зміни пов'язані з підвищенням прожиткового мінімуму з 1 липня 2019 року, який вже досяг позначки в 1936 гривень, повідомляє портал Politeka.

Спікер Верховної Ради отримає 12 прожиткових мінімумів – 23 232 гривень. Зазначимо, що цю посаду зараз пророкують лідеру партії "Слуга народу" Дмитру Разумкову.

Глава штабу Зе!Команди Дмитро Разумков

Перший заступник голови парламенту зможе отримувати 11,5 прожиткових мінімумів, - 22 264 грн, заступник голови парламенту 11 - 21 296 грн, глава комітету Ради 10,5 - 20 238 грн, перший заступник і заступник голови комітету 10,3 - 19 940,80 грн, член комітету 10 - 19 360 грн.

Ці суми відрізняються від тих, які бачили парламентарії епохи Порошенка.

Крім цього, депутати також мають і інші "заохочення", як, наприклад, компенсація за проїзд по всій території України, кошти на відрядження не тільки по країні, але і за кордоном, а також компенсація за проживання в готелях і орендованих квартирах. Однак, на відрядження всім депутатам передбачена тільки певна сума і "жити на широку ногу" не вийде.

Нагадаємо, останні слова Порошенка перед втечею.

Як повідомляв Знай.uа Богдан розніс Кличка в пух і прах однією фразою: хто насправді керує Києвом.

Також, Знай.uа писав, дерибан бюджету Києва на десятки мільйонів: як столичні "схемники" намагаються пролізти до "Слуги народу".