ДБР відкрило кримінальне провадження щодо можливого перевищення начальником головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області Віталієм Глуховерею. Інцидент мав місце у 2018 році. Начальник наказав спецпризначенцям КОРД затримати патрульних поліцейських, які зупинили його водія за порушення правил дорожнього руху. Про це сказано у повідомленні прес-служби відомства.

"Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого перевищення влади та службових повноважень начальником ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області", – сказано у повідомленні.

Відтак, кримінальну справу кваліфікують за ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу України – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів.

Як відомо, за кермом автомобіля знаходився водій начальника ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху. При спілкуванні з патрульними водій, ймовірно, подзвонив керівнику ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Після дзвінка на місце інциденту прибули співробітники спецпідрозділу КОРД і затримали патрульних поліцейських ", - додаютьв повідомленні.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

директор ДБР Роман Труба

Якщо вина глави ГУ Нацполіції буде доведена, то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Зазначається, що підставою для реєстрації кримінального провадження стала інформація у ЗМІ.

Нагадаємо, хто "напав" на Порошенка після допиту у ДБР: ветеран АТО пояснив усе одним відео.

Як повідомляв портал Знай.uа, розлючений Зеленський звернувся до Авакова і Труби: "Не знайшов слів - навіть нецензурних".
Також Знай.uа писав, Порошенка викликають на допит: завод "Кузня на Рибальському" не дасть спокою експрезиденту.