Тактика двійників, яку задіяли на парламентських виборах, негативно вплинула на голосування в семи округах, зокрема не давши перемогти шести кандидатам від партії Зеленського "Слуга народу". Про це повідомляє "Опора".

Згідно з інформацією, на виборах балотувалися понад 90 кандидатів-висуванців у 55 одномандатних виборчих округах, які видавали себе за представників приватного підприємства, громадської або благодійної організації "Слуга народу" або "Голос". За фактом незаконного використання брендів партій поліція порушила 34 справи.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В 37 окрузі Дніпропетровської області з різницею в 1208 голосів самовисуванець Дмитро Шпенов (Партія регіонів) переміг представника "Слуги народу" Ігоря Фартушного. Також у цьому ж окрузі балотувався однофамілець Фартушного, який набрав 1112 голосів.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

В Житомирській області в 64 окрузі самовисуванець Володимир Арешонков (БПП) переміг В'ячеслава Сигачова з "Слуги народу" з різницею в 640 голосів.

В окрузі №78 Запорізької області кандидат від Оппоблоку Олександр Пономарьов ("Воля народу") на 3289 голосів випередив кандидата "Слуги народу" Віталія Боговина. Його однофамілець, глава організації "Громадський рух "Слуги народу" самовисуванець Василь Боговін отримав 3860 голосів.

У 119 окрузі на Львівщині виграв Михайло Бондар ("Народний фронт") відбивши 140 голосів у кандидата "Слуги народу" Ореста Кавецького. Самовисуванець Віталій Кравчук, який є головою організації "Слуга народу України" отримав підтримку 2398 виборців.

В 146 окрузі на Полтавщині кандидата "Слуги народу" Фелікса Уріна переміг самовисуванець Юрій Шаповалов ("Відродження") з різницею в 2706 голосів. Четверо кандидатів-самовисуванців і працівників підприємства "Слуга народу" набрали 3641 голос.

В 198 окрузі Черкаській області кандидат "Слуги народу" Наталія Дьяченко програла самовисуванцю Сергію Рудику (БПП) з різницею в 1015 голосів. Там балотувався самовисуванець Олександр Пилюхно, заступник директора Всеукраїнського благодійного фонду "Слуга народу", який забрав 1395 голосів.

В 210 окрузі Київської області самовисуванець Сергій Коровченко з різницею в 153 голоси переміг Бориса Приходька. Двоє інших кандидатів-самовисуванців, які вказали свою приналежність до ТОВ "Слуга народу. Зе!", отримали 5596 голосів виборців.

Нагадаємо, що Юрій Романенко проаналізував результати виборів.

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков анонсував перше засідання нової Ради.

Також портал Знай.uа писав, в яких округах доведеться провести повторний перерахунок голосів.