У неділю, 21 липня, відбулися позачергові парламентські вибори. Беззаперечним лідером стала партія Володимира Зеленського "Слуга народу", яка набрала понад 43% голосів. Також в Раду проходять "Опозиційна платформа - за життя", "Батьківщина", "Європейська Солідарність" і "Голос".

Відомий український політолог і журналіст Юрій Романенко проаналізував результати виборів і заявив, що в Україні відбулася "електоральна революція".

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Юрій Романенко

Про це він розповів в інтерв'ю порталу Politeka.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Він стверджує, що не переживав за результати виборів, так як все було зрозуміло і так. Питання було тільки в тому, скільки відсотків партія "Слуга народу" візьме по мажоритарці.

"Великий сюрприз пов'язаний з тим, що "Слуга народу" взяла більше, ніж очікувалося. Люди з повною відсутністю штабу побждали старих элитариев. Як це сталося в Запорізькій області. Тепер не стиїть питання, яка буде коаліція. Тепер стоїть питання, скільки буде людей в моно-коаліції. Відбулася оксамитова революція. Люди втомилися від токсичних політиків і вони винесли їх на цих виборах. І це не кінець. На носі місцеві вибори. Зеленський постарається зафіксувати цей розгром на регіональному рівні".

На рахунок посади прем'єра-міністра Романенко переконаний, що це буде людина, яка не відноситься до старої політики, щось типу Рожкована або Гончарука, з молодих.

Романенко висловився також і про роль партій "ЄС" і "Батьківщина" у майбутній Раді:

"ЄС, Оппоплатформа продовжать своє партнерство. Будуть в ролі гавкаючих і будуть критикувати. Батьківщина - не знаю. В принципі, за логікою, Зеленському потрібно було б створити з ними коаліцію, з "Голосом", або з обома. Але це практично нереально."

Юлія Тимошенко

Романенко впевнений, що самовисуванці приєднаються до коаліції.

"Головне Зеленському - не втратити розум від цих успіхів і зберегти адекватність. Це завжди складно. Так як його оточують прилипали і бюрократія. Зеленському потрібно буде докласти всі сили"

Нагадаємо, що новим спікером Верховної Ради може стати лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко напоровся на свої ж вила після скандалу із Зеленським: Богуцька розповіла, що чекає на "трьох відсоткових радикалів".

Також портал Знай.uа писав, що Тищенко, Скічко, Дубінський та інші: повний список зірок, які потрапили у Раду від "Слуги народу" Зеленського.