Колишній Генпрокурор України Віктор Шокін та чинний Генпрокурор Юрій Луценко надали президенту США Дональду Трампу компромат на його потенційного конкурента на президентських виборах 2020 року – демократа Джо Байдена.

Про це йдеться у розслідуванні видання Buzzfeed з посиланням на посередника, який спілкування з адвокатом президента США Рудольфом Джуліані та Шокіним і Луценком.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зазначимо, що такими посередниками були емігрант із СРСР Лев Парнас та його товариш Ігор Фруман. У 2016 році Парнас перерахував третину мільйона доларів на кампанію Дональда Трампа. Посередники організували онлайн-розмову між Джуліані та Шокіним, який нібито мав компромат на Байдена. Шокіну було відомо про те, що син Байдена працював у компанії Burizma ексміністра екології України Миколи Злочевського, де заробив 3 мільйони доларів.

Джо Байден

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Крім того журналісти посилаються на записи та документи, які отримали від анонімних джерел. Шокін розповів про компромант на колишнього віцепрезидента США Джо Байдена наприкінці 2018 року. Тоді вже було відомо, що Байден планує балотуватися на посаду президента США.

ГПУ на чолі із Шокіним розслідував діяльність компанії, і Байден, мовляв, попросив президента Петра Порошенка звільнити Шокіна, щоб той не нашкодив Байденовій репутації.

Юрій Луценко

Повідомляється, що цьогоріч у січні посередники також допомогли Джуліані сконтактувати з Луценком. На зустрічі у Нью-Йорку останній передав адвокату Трампа документи, що доводили зацікавленість посольства США у перемозі Хіларі Клінтон на виборах 2016 року.

Крім того, Луценко розповів Джуліані, що у 2016 році посольство США вимагало від НАБУ записи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, що свідчили про перерахування "регіоналами" мільйонів доларів Полу Манафорту. Манафорта, який у 2016 році очолював передвиборчий штаб Трампа, було звільнено, коли оприлюднили скандальні документи "Партії регіонів". Його засудили до 7,5 років в’язниці за змову проти США, несплату податків та відмивання грошей.

Пол Манафорт

Луценко і Джуліані також зустрічалися у Варшаві, після чого чинний генпрокурор заявив, що передав США інформацію, аби сприяти офіційному розслідуванню. Журналісти встановили, що Парнас та Фруман шукали зустрічі з Володимиром Зеленським. Під час інавгурації вони зупинялися у готелі Hilton у Києві.

Нагадаємо, у Зеленського вирішили, хто замінить Луценка на посаді генпрокурора: професіонал, а не кум Порошенка.

Як повідомляв Знай.uа, Порошенко посадять, Луценко дав дивовижний прогноз: "Побажаймо успіху слідчим".

Знай.uа писав, Трамп провів з Путіним серйозну розмову: "Що на рахунок українських...?".