Українці на Донбасі щодня страждають через попередню владу, яка закрила багато переходів на лінії розмежування з тимчасового окупованими територіями. Деякі навіть помирають від палючого сонця та довгих черг на пунктах пропуску.

Про це заявив позафракційний народний депутат Сергій Шахов в ефірі великого політичного ток-шоу "Український формат" на телеканалі NEWSONE.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Шахов розповів, що просив президента України Володимира Зеленського приїхати на один із пунктів пропуску. Однак він приїхав туди у неділю, коли пункт не працював.

Сергій Шахов

Популярні новини зараз

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Показати ще

"Я просив через команду Зеленського, щоб президент приїхав на перехід Станично-луганського району і побачив, як там помирають люди. І він приїхав, але в неділю, коли перехід не працює. Йому поставили п'ять осіб, відкрили 20 віконець, вичистили туалети й показали красу. Так нехай ще раз приїде в понеділок, вівторок або середу, щоб побачити, як на пекучому сонці реально падають в непритомність люди й потім помирають у лікарнях", - висловився Шахов.

Він також розповів, як страждають місцеві мешканці на лінії розмежування через закриття багатьох переходів. Він розповів, що з одного з селищ тимчасово окупованого Донбасу потрібно добиратися близько 70 км, аби дістатися до найближчої лікарні. Через це люди часто просто не встигають доїхати.

"Є таке селище Благовіщенка, 6 метрів до Росії, де є нормальна лікарня. А їм треба їхати 70 км страшним убитим дорогах в місто Щастя. І багато вмирають по шляху, жінки народжують у "швидких" або в полях, не можуть перейти на кладовище до рідних. В Чертково-Крейдяному є 40-метровий міст, бабуся не перенесе там контрабанду. Там фури вночі йдуть з контрабандою, люди це бачать, а вдень міст для людей закритий", - поділився нардеп.

Шахов закликав Зеленського відкрити переходи з ОРДЛО, щоб спростити життя українцям на Донбасі. Зазначимо, що Сергій Шахов переміг на виборчому окрузі № 114, що на Луганщині. Шахов здобув 43,02% підтримки — свої голоси за нього віддали 20538 людей.

Нагадаємо, хлібне перемир'я на Донбасі: командування ООС зробило термінову заяву.

Як повідомляв Знай.uа, здичавілі бойовики на Донбасі підривають будинки українців під шалений регіт: цинічне відео просочилося у мережу.

Знай.uа писав, Гвоздик заговорив про Донбас й довів українців до сказу: "Чому ми з росіянами стали ворогами?"