Шоумен Сергій Притула балотувався до Верховної Ради від політсили Святослава Вакарчука "Голос". Притула чесно зізнався, чи має вплив олігарх Віктор Пінчук.

У передачі "Рандеву з Яніною Соколовою" він розповів, що гроші партії дав гендиректор української інвесткомпанії "Dragon Capital" Томаш Фіала. Також зізнався, що було кілька людей з першої десятки Forbes, які пропонували свою посильну допомогу.

Святослав Вакарчук

"Я точно можу сказати, що Пінчук не спонсорує "Голос". Це був один з головних рубиконів, які ми вирішили не переходить. Ще було кілька людей з першої десятки Forbes, які пропонували свою посильну допомогу. Вона була дуже суттєва. Але на початку політичної кар'єри взяти гроші у олігарха - це вистрілити собі в ногу", - сказав Притула.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Томаш Фіала, за його словами, до "Голосу" відношення може мати опосередковано.

"Я думаю, що Томаш Фіала має відношення до нас опосередковано, тому, що кілька людей з нашої команди пройшли "школу" інвестиційної компанії "Dragon Capital" і були не найгіршими фахівцями, якими розкидатися немає сенсу. Фінансує він особисто - я не знаю", - зазначає актор.


За словами шоумена, в політсила має багато донорів і не всі хочуть бути названими. Притула каже, що гроші брати у них не соромно, тому що всі вони люди, які досягли всього самі. Серед таких - представники IT-індустрії і ресторатор Діма Борисов.

Святослав Вакарчук (за словами Притули вныс 1,5 мільйона, але не відомо в якій валюті) і сам Сергій Притула - близько 200 тис грн. Актор каже, що спонсори на партію аж ніяк не впливають.

"Я спілкувався з однією людиною і він сказав: "Я дам гроші, якщо буду знати. що таких як я буде багато". Ми не пішли по шляху "взяти гроші у одного папіка, зайти в Раду, а потім ці гроші відпрацьовувати". У нас багато донорів, різнопланових - середніх, дрібних. Люди приносили $10 тис, а інші приносили 1,5 млн грн. Жодна з цих осіб не має на нас впливу", - сказав Притула.

Нагадаємо, Зеленський прокоментував новий склад Уряду: що дістанеться лідеру "Голоси" Вакарчуку.

Як повідомляв портал Знай.uа Вакарчук розповів про коаліцію: вибір "Голоси" засмутив мільйони українців.

Також портал Знай.uа писав, як проголосувала Україна на парламентських виборах 2019.