Віцеспікер Верховної Ради і представник партії Порошенка "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко зробила гучні заяви в ефірі політичного шоу "Право на владу" на "1+1".

Петро Порошенко і Ірина Геращенко

Ірині нагадали про обіцянки, які вона дала 6 липня:

"Ви обіцяли, що парламент проголосує за закон про імпічмент та за закон про незаконне збагачення. Що сталося? Чому не проголосували?"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Під час питання соратниця Порошенка нервово посміхалася, кивала головою і намагалася зробити вигляд, що не переживає на рахунок питання. Після того, як вона його почула, то відразу спробувала виправдатися і викрутитися:

"Ми проголосували за закон "Про тимчасові слідчі комісії" (ТСК), де зафіксована процедура імпічменту. Ми озвертаємось до шановного пана Разумкова, щоб Зеленський підписав цей закон. Що стосується закону "Про незаконне збагачення", то я наполягаю на тому, що чинний парламент повинен за нього проголосувати. Важливо, щоб ми зібралися на цю позачергову сесію".

Ведуча перебила її, запитавши, чому досі не зібралися. Разумков теж попросив не маніпулювати термінами, так як сесія ще не закінчена і їх просили зібратися на позачергове засідання, а не сесію.

"Я хочу відзначити, що відбулося урочистое закриття сесії ВР" - намагалася виправдатися Геращенко.

Проте, вона вважає, що все одно, парламент повинен додатково зібратися, як того просить Володимир Зеленський, і розглянути питання, які залишилися.

Разумков вирішив вставити свою ремарку, так як Геращенко відповіла не на те питання, яке їй задавали:

"Закон "Про імпічмент" не проголосований. Ви говорите про закон про ТСК, де прописана процедура імпічменту. Позиція президета була чіткою - не треба, як звичайно, займатися законодавчим спамом і скидати все в один горщик. Потім це не працює."

Геращенко моментально почала відповідати в стилі партії "Європейська солідарність" і акцентувати свою увагу на тому, що потрібно створювати закони, як в Європі, а там процедура імпічменту прописана в законі про ТСК. А далі, перейшла до нападок на Разумкова. Той, у свою чергу, запитав, коли Геращенко або представник партії вибачиться перед ним і Зеленським за той бруд, який їх політсила вилила під час президентських виборів.

"Я, як громадянка України, очікую того, що вся ваша команда вибачиться за всю ту грязь, що 5 років так само лив пан президент на Україну в своїх шоу." - відповіла Геращенко.

Нагадаємо, Зеленський планує розширити список осіб, які підпадають під люстрацію.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський передбачив статус російської мови на Донбасі.

Також портал Знай.uа писав, Зеленський видав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету.