Сергій Міщенко -народний обранець чотирьох поспіль скликань Верховної Ради, все життя присвятив законом і пройшов шлях від Бориспільської міжрайонної прокуратури до Генеральної прокуратури України, а в 2006 році він залишив спостереження за дотриманням законів і почав їх створювати сам.

Сергій Міщенко

Зараз він вже вкотре йде на парламентські вибори, щоб залишитися при владі. Міщенко балотується самовисуванцем на 98 виборчому окрузі (Бориспіль, Бориспільський район, Переяслав - Хмельницький район, Яготин, Згурівка, с. Княжичі і с. Требухов Броварського району).

Він вперше пройшов у Раду з партією Юлії Тимошенко, проте в 2012 році покинув її, так як опинився в непрохідній партії списку і назвав Тимошенко зрадницею.

Юлія Тимошенко

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

В 2016 році родина Міщенка задекларувала понад 6 мільйонів гривень загального доходу. Хоча декларація Міщенка досить така пристойна і сам депутат, нібито, нічого не приховує, адже там є і земельні ділянки, і дорогі годинники, і навіть дві рушниці, але от надбання його тещі все ж, трохи вражають. Крім п'ятиповерхового приватного будинку в елітному районі Печерська Ольга Сєра із сім'єю володіє квартирами у Києві та Харкові, будинком на березі Чорного моря в Криму. І ось ця нерухомість в деклараціях нардепа відсутня, так як, формально, не має до нього ніякого відношення. Проте, грошові запаси родичів Міщенка ростуть з тих сфер, до яких причетний сам нардеп.

Адвокат Міщенка заявляє, що родичам депутата не заборониш займатися бізнесом навіть на тому окрузі, де нардеп обраний, адже родина Сєрих так і робить. Цікаво те, що батьки самого Сергія ніяким бізнесом ніколи не займалися, але, все ж, гроші на нерухомість теж знайшли. Шикарний маєток та альтанка в селі Трипілля на березі Дніпра вигідно відрізняються від навколишнього архітектурного ансамблю. Цей будинок оформлений на маму Міщенко, проте сусіди стверджують, що Сергій там давно облаштувався і зробив все для свого комфорту. Як, наприклад, під'їзну дорогу до села, якою тепер користуються багато жителів. Сама ж мама нардепа - Марія Михайлівна - живе під Борисполем у звичайному будинку на вулиці Леніна. На питання про те, звідки у сім'ї гроші на майно, знову ж, відповів адвокат Міщенко. Він стверджує, що у батька нардепа висока шахтарська пенсія і у сім'ї були заощадження, а так само - допомогли батьки дружини Ольги.

Цікавим є і те, що біля будинку в Трипіллі є дві земельні ділянки, оформлених на сестру Міщенка - Олену Чорноштан, яка також ніколи не займалася ніяким бізнесом. А ще, вона орендує дві земельні ділянки недалеко від маєтку, біля води. Однак, ні Міщенко, ні його племінниця - прокурор Дарницької прокуратури Києва Оксана Чорноштан - не відобразили це в деклараціях. У підсумку виходить, що Міщенко просто розкроїв берег Дніпра для сімейства.