Генеральна прокуратура України на чолі з її очільником Юрієм Луценком закрила кримінальну справу проти колишнього президента Петра Порошенка за "спробу захоплення влади" під час кризи в Керченській протоці. Юрист Андрій Портнов заявив, що буде оскаржувати таке рішення в суді.

Відповідний допис Портнов опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Андрій Портнов

"Сьогодні Луценко закрив одне з кримінальних проваджень слідчих ДБР про державну зраду Порошенко, який ризикуючи обороноздатністю і національною безпекою України, пожертвував українськими моряками та ввів, з метою збереження влади, військове положення. Ми негайно будемо оскаржувати це в суді й змусимо розслідувати справу через публічні та судові механізми", — написав Портнов.

Популярні новини зараз

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Юрист назвав причетними до рішення про закриття справи генерального прокурора України Юрія Луценка та його нового заступника Сергія Кизя. Також Портнов заявив, що зробить усе, аби вони не працювали більше у прокуратурі.

Зазначимо, що ДБР 21 травня за заявою Портнова розпочало досудове розслідування за фактом можливої державної зради та дій, спрямованих на захоплення державної влади (стст.109, 111 і 426-1 КК) з боку керівництва України в кінці 2018 року. У Держбюро уточнили, що мова йде про події 25 листопада 2018 року, пов'язаних зі здійсненням переходу корабельною групою ВМС ЗС України з Чорного в Азовське море в районі Керченської протоки.

Петро Порошенко

Окрім цього, раніше речниця ДБР Анжеліка Іванова повідомила, що Порошенка 17 липня викликають на допит до Державного бюро розслідувань. 17 липня екс-президент не з'явився на допит в Державне бюро розслідувань як свідок у справі щодо можливого ухилення від сплати податків та нібито відмивання злочинних доходів під час купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському".

Нагадаємо, ДБР пообіцяло силою приволокти Порошенка, якщо продовжить бігати.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко все переплутав і готується до президентських виборів: "Ця ганьба 5 років з нами".

Також Знай.uа писав, завод "Кузня на Рибальському" став кісткою поперек горла Порошенка: арештують все майно.