Президент України Володимир Зеленський розповів, що потрібно для того, аби знизити тарифи на комунальні послуги. За його словами потрібно дві умови - "уряд та бажання".

Про це він заявив у відеозверненні на YouTube-каналі під назвою Зе! Президент. Частину цього ролика Зеленський також опублікував на особистих сторінках у соціальних мережах.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Володимир Зеленський зазначив, що команда президента обговорила питання зниження тарифів з МВФ зі Світовим банком. Він додав, що вони хочуть знати, яким коштом це буде зроблено.

Популярні новини зараз

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

"Необхідний уряд і потрібно велике бажання. Ми вже говорили з МВФ, зі Світовим банком, вони дуже боялися, що ми будемо різко знижувати тарифи. Не тому що вони проти, а тому що вони не знають за рахунок кого і за рахунок чого. Щоб не було дірки в бюджеті. Тільки бажання. Ми це обов'язково зробимо. Ми вже знизили тарифи на 12%. Це замало, але це перший крок", — пояснив президент.

Володимир Зеленський повідомив, що деякі напрацювання вже є. Найважливіше, що потрібно вирішити, за словами президента - зробити так, щоб пенсіонери могли оплатити платіжки за комунальні послуги.

"Є ідея, зараз дуже складно про неї говорити, але ідея дуже креативна. Зараз наші хлопці шукають економічну модель, як людям, яким за 70 років, коли вже людина не може фізично працювати, і вона вже достатньо працювала на країну по 40-50 років, як цій людині не платити комуналку. Я дуже хочу, саме ті люди, які малозабезпечені не сплачували. Я думаю, що у нас вийде, я дуже хочу", — зауважив Володимир Зеленський.

Зазначимо, що нині група Ріната Ахметова контролює понад 80% теплової енергогенерації, понад 80% видобутку енергетичного вугілля, Бурштинський енергоострів, через який може здійснюватись, але не здійснюється імпорт в Україну дешевшої електроенергії з Європи.

Нагадаємо, що Зеленському запропонували змінити ЗСУ за прикладом Ізраїлю: "Не для парадів, а для війни".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський встановив олігархам нові правила: "Повинні вкладати гроші".

Також Знай.ua писав, Зеленський терміново скликає Раду: три найголовніші законопроекти вирішать долю України.