Житель Слов'янська Сергій Курдюков знайшов у продуктовому наборі, що його сусіди отримали від кандидата в народні депутати Юрія Солода, живих черв'яків – завелися паразити в пакеті з борошном і навіть рибних консервах. Відео «знахідки» Сергій виклав у соціальній мережі Facebook в групі «Скандали і плітки Слов'янська», пишуть Версії.

На відео видно, що термін придатності на дні консервної банки затертий і, ймовірно, вже минув.

Ми звернулися за коментарем, як діяти з такими продуктами, до лікаря, фахівця по санітарному контролю Олександра Комаренко:

«Якщо термін тільки-тільки закінчився, то продукт не відразу стає небезпечним, але виняток складають м'ясо і риба, у тому числі рибні консерви. Такі продукти ні в якому разі не можна вживати в їжу і тим більше давати дітям. Це загрожує не тільки харчовим отруєння, але і ботулізмом – дуже серйозним захворюванням, що вражає центральну і вегетативну нервову систему. При відсутності лікування і розвитку ускладнень, таких як гостра дихальна недостатність, ботулізм смертельний», – застерігає Комаренко.

В Україні недоступна статистика дитячих смертей від вживання прострочених продуктів, але за даними Російської Федерації, щорічно до 5 000 дітей гине від харчових отруєнь після вживання неякісних продуктів з вичерпаним терміном зберігання.

«Черв'яки в їжі – пряма ознака, що продукт прострочений і неправильно зберігався. Його не можна вживати в їжу. Хробаки, а у випадку борошна це, швидше за все, личинки великого борошняного хрущака, на представленому відео вже досить великі, але не варто забувати, що в іншому пакеті вони можуть бути непомітні, але продукт вже заражений шкідниками. Тому якщо є сумніви в якості, навіть якщо поки немає прямих ознак зараження, краще його не використовувати. Або, принаймні, бережіть такі продукти від дітей», – заявив медик.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще