Президент України Володимир Зеленський переміг з великим відривом від Петра Порошенка. Але це не звільнило його від помилок колишнього гаранта.

Політтехнологи Юрій Романенко та Сергій Гайдай розбирались у ключових помилках Зеленського і дали поради, які практичні кроки він повинен робити, щоб стати успішним президентом.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Експерти зійшлись в тому, що найперше, що потрібно зробити Володимиру Зеленському, це сформувати справжню команду професіоналів.

"Йому потрібно перше – сформувати команду. І шукати команду потрібно по всьому світу. Україна знаходиться в такій позиції, що досвід потрібно шукати по всій планеті. Нам потрібна дуже сильна служба безпеки. І зрозуміло, що робити ставку на КГБ, на досвід ФСБ категорично не можна. Потрібно будувати нову службу безпеки. А такого досвіду в Україні нема. Цей досвід є в Ізраїлі – Массад цінується, цей досвід є точно в США, тому що ЦРУ одна з найкрутіших організацій, у Британії теж є такий досвід. І якщо там згодяться і знайдуться за гроші люди, які проконсультують, то потрібно їх кликати в команду", - зазначив Гайдай.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

За словами політтехнолога, Зеленському необхідно зібрати групу експертів, щоб вони допомогли йому створити бачення того, що потрібно зробити з Україною.

"Він прийшов і назначає на посади. Зараз він порозпихав губернаторів. Але потрібно не вставляти людей в ті ячейки, які тобі стара система показала. Тобі потрібно створити особистий орган. Неофіційний, окремий. Зібрати групу експертів, щоб вони допомогли створити бачення. Потрібно сформулювати команду тобі невідомих людей за функціональним принципом", - вважає політтехнолог Гайдай.

Україна не просто повинна догнати цивілізований світ, потрібно ставити завдання – обігнати весь світ, зробити стрибок, оскільки у нас немає часу на доганяння, вважає експерт.

Але, незважаючи на те, що перед Зеленським стоять колосальні задачі, він поки що "вбудувався у стару систему і йде по процедурам".

"Мене не так напружило те, що він вигнав, абсолютно незаслужено, людину. Кажуть, що він так волю свою показує, я трішки по-іншому на це дивлюсь. Волю по-іншому показують, він це зробив істерично, по-пацанськи. А це питання вирішується консультуванням… Але мене інше напружило. А що робив президент у Борисполі? Розбирався зі всіма місцевими справами. А це повинен робити президент? Це ж жах. Він же ж у нас не завгосп. І не комендант нашого гуртожитку. Це ж смішно… Ти по-совковому так само дієш… От це напружує. З чого він повинен починати – він повинен жити не як Пороошенко і не йти на поводу у системи", - підсумував політтехнолог.

Нагадаємо, в Дніпрі Володимир Зеленський вибивав з Кличком борги. Робочі Південного машинобудівного заводу зраділи візиту президента і скористалися нагодою, щоб поскаржитися на боржників.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський миттєво відреагував на вирок ветерану АТО Марківа

Також Знай.ua писав, США не підтримали пропозицію Зеленського змінити формат переговорів по Донбасу.