Мер Києва Віталій Кличко зробив приголомшливу заяву – під час розмови із Президентом України Володимиром Зеленським стало відомо, що незабаром на посаді голови КМДА з'явиться інша людина. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Говорили спокійно: Президент призначить свою людину

Відео із промовою столичного мера з'явилося на сайті КМДА кілька годин тому.

"Вчора ввечері в мене відбулася зустріч із Президентом Зеленським. Говорили спокійно. Президент підтвердив чутки, що ходять давно. Про розділення повноважень в управлінні столицею. Голова КМДА – його вертикаль і він збирається туди призначити свою людину. Спасибі, що пообіцяв попередити, що не з преси я дізнаюся, коли саме це станеться", – розповідає Віталій Кличко.

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

У поясненні діючий міський голова висловив своє ставлення до цієї події, підкресливши, що у такий спосіб до міста повернуться порядки часів Януковича.

"Я ж іще раз наголосив, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень – це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування. Коли мер виконує декоративну функцію, а містом управляє призначена згори людина, яку кияни не обирають і яка, відповідно, перед громадою не має жодних зобов’язань. Такого немає в жодній європейській столиці, в жодному місті. І, я переконаний, і озвучив це: якщо так потрібно мати в столиці "свого" мера, нехай відбудуться дострокові вибори і нехай кияни оберуть того, кому довіряють", – зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Нова людина потрібна: в столиці зараз – суцільна криза

Бачити іншу людину у кріслі голови КМДА, судячи із купи негативних коментарів у соцмережах, кияни теж однозначно хочуть. Такі зміни оцінюють позитивно і політики.

"Те, що на посаді голови КМДА з'явиться інша людина – дуже добре, оскільки саме голова адміністрації виконує важливу функцію у місті. Всім відомо, що Віталій Кличко, м’яко кажучи, не дуже добре справлявся із обов’язками: фактично у кожній сфері в столиці зараз – суцільна криза", – підкреслює голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко.

Та, найкращим варіантом, на думку Олександра Федоренка, все ж таки були б кардинальні зміни в Законодавстві.

"Насправді ж, було б дуже добре взагалі прибрати цю посаду як таку і залишити тільки посаду мера, який був би наділений усіма відповідними повноваженнями. Бо містом має керувати людина, яку обирають самі кияни, а не особа, призначена кимось зверху. Але для цього необхідно прийняти певні зміни в Законодавстві", – відзначає голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна".

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.