Міністр закордонних справ Павло Клімкін не йде на вибори з партіями експрезидент Петра Порошенка чи співака Святослава Вакарчука. Він заявив, що не може повністю довіряти командам цих партій.

Про це він сказав в інтерв’ю "Громадському", відповідаючи на питання, чому не йде в політику з "Європейською солідарністю" Порошенка?

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Дуже просто. По-перше, у мене були пропозиції, не буду казати, від кого. Мене розкрутили на те, що я вів перемовини зі Славою Вакарчуком. Але команди, якій би я довіряв повністю і яка б відповідала моїм очікуванням, я не знайшов", - сказав Клімкін.

Павло Клімкін

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Міністр МЗС відзначив, що хоче будувати свою "нелідерську команду". Клімкін додав, що жоден з існуючих політичних проектів, не зможе змінити політику. Також Павло Клімкін натякнув на створення власної політичної сили.

"Такі приклади були, про комуністичну партію не будемо згадувати, але був "Народний рух". Усі проекти, які я бачу зараз, – суто лідерські. З ними політику в Україні аж ніяк змінити не можна. Тому я сказав, що я з друзями й тими, хто поділяє мої переконання, буду поступово будувати на довгу перспективу таку команду", - пояснив Клімкін.

Павло Клімкін

Він відзначив, що з дня інавгурації президента Володимира Зеленського з Петром Порошенком не розмовляв, але додав, що бажає успіху його партії.

Зазначимо, що 1 липня Клімкін заявив, що припиняє працювати на посаді і йде у "політичну відпустку". 11 липня комітет Верховної Ради у закордонних справах рекомендував парламенту підтримати відставку Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України та призначити главою зовнішньополітичного відомства Вадима Пристайка.

Нагадаємо, Клімкін припиняє роботу у МЗС: "Взяв політичну відпустку".

Як повідомляв портал Знай.uа, ображений Клімкін поскаржився українцям на Зеленського: "Загнали в пастку".

Також Знай.uа писав про те, що Клімкін відмовився повертати українських моряків в таємниці від Зеленського.