1 липня президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення голови Васильківської районної державної адміністрації Владислава Одинця та Обухівської РДА Михайла Письмового.

Офіційна причина – закінчення повноважень чиновників у зв'язку з переобранням президента.

Кононенко

Здебільшого експерти пов'язує це рішення зі скандалами навколо участі соратника Порошенка Ігоря Кононенка у виборах на 94-му мажоритарному окрузі та можливу участь звільнених чиновників в кампанії на стороні "сірого кардинала" минулої влади.

Нагадаємо, 21 червня журналіст-розслідувач, кандидат від "Слуги народу" на цьому ж окрузі Олександр Дубинський опублікував скандальне відео. В селі Трипілля Обухівського району Київської області Ігор Кононенко зібрав на романтичну прогулянку теплоходом глав місцевого самоврядування та високопосадовців двох районів. За анонімної інформації від учасників, під час цієї "прогулянки" окремі місцеві керівники отримали від представників Кононенко по 200 000 гривень в обмін на сприяння на виборах.

Популярні новини зараз

Доведеться заплатити зі своєї кишені: водоканальники попередили з приводу лічильників

Окупанти продовжують принижуватись перед Китаєм: тепер готові продати стратегічну територію

Як зменшити платіжку за світло, користуючись бойлером – українцям дали дієві поради

Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят

Показати ще

Ігор Кононенко

Обидва керівника Васильківської та Обухівської райдержадміністрації також були на організованій Кононенко зустрічі. Через 10 днів з'явилися укази президента про звільнення з посад голів Васильківського та Обухівського районів Одинця і Письмовго.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Голову Васильківської РДА звільнили відразу після порушення кримінальної справи відносного іншого "людини Кононенко" мера Василькова Володимира Сабадаша. Голова Василькова підозрюється у підкупі виборців під час президентської кампанії. Тоді правоохоронці розкрили "Сітку", організовану в Київській області штабом Порошенко. Погодилися проголосувати за Порошенка жителі району отримували матеріальну допомогу з бюджетної програми "Турбота". Учасник цієї афери мер Василькова Сабадаш тепер звільнений судом від посади і виступає обвинуваченим за підозрою в порушенні відразу трьох статей Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Дубинський показав, як одіозний політик Кононенко вибудовує сітку підкупу

Як повідомляв портал Знай.uа, Ігор Кононенко намагається "загасити" Дубинського
Також Знай.uа писав, Порошенко разом з Кононенко розлютили українців.