Не секрет, що контрабанда в Україні є, особливо вона розвивається на кордоні України з країнами Європи. Кожен з президентів, які приходили до влади заявляв, що боротиметься з цією проблемою. Однак вже за невеликий період президентства Володимира Зеленського почалися відчутні зміни.

Так, на Закарпатті викрили те, що в Україну намагалися перевезти величезну партію тютюнових виборів, повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

27-29 червня слідчі ДБР спільно зі співробітниками СБУ провели 11 обшуків автомобілів з причепами та напівпричепами. Під час операції вони вилучили одну з найбільших партій цигарок за всю незалежність України.

"Під час них вилучена найбільша партія контрабандних сигарет за історію незалежної України. За попередніми підрахунками, вартість виявленого товару становить 70 млн грн. Крім цього, виявлено 13 вантажних автомобілів, які перевозили підакцизну продукцію", — повідомили у ДБР.

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Контрабандисти намагаються домовитися з митниками, але митники не йдуть на переговори, оскільки з Києва ніхто не відповідає. По суті, зараз вони знаходяться в самому справжньому ступорі. Вищі чини митників часів Порошенко, причетні до контрабанди, намагаються покинути країну, оскільки з дня на день розпочнуться обшуки та затримання.

"З приходом Зеленського почалися дуже дивні речі. Митниця не йде на переговори з місцевими бандитами, оскільки з Києва ніхто їм не відповідає. Контрабанда по більшості напрямках просто стала намертво. 27 червня розкуркулили контрабандну точку Лунченка-Блюка. Після цього дійсно почалася справжня паніка. Ніхто реально не міг очікувати, що СБУшники візьмуться за Блюка і Лунченка, які до цього повністю контролювали ринок. СБУ була у них підгодована, митники були підгодовані, Порошенко особисто давав добро на перегонку і тут такий поворот", — пише Elise Journal з посиланням на власне джерело.

український кордон

За даними видання, у Волинські області така ж ситуація, як у Закарпатській. Зараз СБУ масово викриває контрабандистів. Спочатку працівники митниці, які отримували свою фінансову вигоду із контрабанди, намагалися бунтувати, але СБУ швидко встановила порядок.

Варто зазначити, що нещодавно Володимир Зеленський відзначився гучними звільненнями. Він позбавив посади відразу 5 високопосадовців СБУ через контрабанду. Абсолютно ніхто не сумнівається в тому, що з приходом до влади Зеленського почалася повна зачистка контрабандного ринку. Всього за 2 дні було викрито історичну партію контрабанди, а спецоперація ще толком і не розпочалася.

Нагадаємо, що українці терміново звернулися до Зеленського, яка там діджиталізація: "Так виглядає реальне життя".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що "Слуга народу" поза конкуренцією, а "Європейська солідарність" на дні: соцопитування показало, який вибір зроблять українці.

Також "Знай.ua" писав про те, що "Слугу народу" запідозрили в планах "злити" округ в Харкові Добкіну-молодшому.