Нещодавно Парламентська асамблея Ради Європи офіційно підтвердила повернення Росії до складу. Згідно з рішенням ПАРЄ російська делегація повернеться до роботи в органі з повним набором повноважень.

Сім держав мають намір підготувати спільну резолюцію щодо такого рішення ПАРЄ. Про це заявив маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зокрема, Карчевський зазначив, що найближчим часом Польща, Литва, Латвія, Естонія, Україна, Словаччина і Грузія обговорять спільні кроки.

Парламентська асамблея Ради Європи

Популярні новини зараз

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик

Показати ще

"Ми на цю тему розмовляли вчора. Ми всі обурені цією ситуацією. Представники країн, що приїхали на сьогоднішні урочистості, говорили мені, що хочуть підготувати спільну резолюцію. Але тут, в Любліні, під час цих святкувань, це буде зробити дуже важко. Ми говорили про проведення якомога швидше спільної зустрічі", - сказав маршалок.

Раніше на знак протесту проти включення Росії до ПАРЄ польська делегація заявила, що не буде брати участь у засіданні Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань культури на початку наступного тижня.

Станіслав Карчевський

Зазначимо, що європейські депутати проголосували за рішення повернути РФ у ПАРЄ 25 червня. За повернення російської делегації у повному складі проголосували представники Франції, Італії, Іспанії, Португалії, Норвегії, Австрії, Словаччини, Туреччини, Ісландії, Кіпру та Азербайджану. Внаслідок цього українська делегація заявила, що, можливо, припинить участь в органі.

Російська делегація припинила участь у роботі ПАРЄ через санкції, накладених у квітні 2014 року через анексію Криму і війни на Донбасі. Крім того, РФ не сплачує членський внесок з червня 2017 року.

Нагадаємо, ПАРЄ обрала новим генсекретарем Ради Європи ефектну красуню: Росія у прольоті.

Раніше Знай.ua повідомляв, Україна жорстко відповіла на повернення Росії в ПАРЄ.

Також Знай.ua писав, Романенко розповів, чому поразка у ПАРЄ - не велика втрата для України.