Коли Володимир Зеленський тільки збирався балотуватися у президенти України, він неодноразово наголошував: головний його план - це відкритість.

І поки на рахунках його попередника Порошенка мільйони росли мало не щороку (що підтверджують чимало офіційних джерел), слуга народу не став приховувати, скільки насправді заробляє.

Президент України Володимир Зеленський

Як виявилося, за перший місяць роботи на посаді глави держави отримав зарплату в розмірі 12 727 грн. Про це повідомляє Фактор, посилаючись на відповідь Адміністрації президента.

Згідно з документом, Зеленському не нараховували ніякі надбавки і премії в минулому місяці. Посадовий оклад президента в травні склав 12 727 грн, але з цієї суми віднімається 2 481 грн в якості обов'язкових податків і зборів.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

Президент України Володимир Зеленський

Для порівняння зазначимо: Петро Порошенко у 2018 році одержав приблизно 1,527 млрд доходів – у 95 разів більше, ніж у 2017-му. Це випливає з його електронної декларації, яку в ніч на 1 квітня було розміщено в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Георгій Лою і Петро Порошенко

336 тис. грн доходу становила заробітна плата, майже 21 млн грн – відсотки за депозитами в "Міжнародному інвестиційному банку". 777 тис. грн становив дохід від відчуження нерухомого майна.

Окрім того, Порошенко вказав майже 400 млн грн дивідендів від ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм Ессетс Кепітал", а також більше ніж 1,105 млрд грн дивідендів від Rothschild Trust Schweiz AG.

Арсеній Яценюк і Петро Порошенко з дружинами

Приблизно 29 млн грн указано як повернення вартості й інвестиційний прибуток від придбання облігацій внутрішньої державної позики. Готівку президент зберігає в доларах (приблизно $1 млн), євро (€11,4 тис.), фунтах (£8 тис.) і гривні (10,56 млн).

Із предметів розкоші Порошенко задекларував годинники та ювелірні вироби.

Володимир Гройсман, Петро Порошенко та Арсеній Яценюк

У сім'ї Порошенка є два автомобілі – Mercedes-Benz Vito 116 і Jaguar XF 4,2L V8. Згідно з декларацією, у 2018 році Порошенко витратив 328,6 млн грн. Із них 130 млн – на придбання цінних паперів, 122,9 млн – на рекламні послуги, 39,8 млн – сплата податків, 481,2 тис. – комунальні послуги.

Нагадаємо, в ніч з 24 на 25 червня, під час безпрецедентного голосування у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), євродепутати підтримали рішення, яке відкриває двері для повернення РФ в асамблею.

Як повідомляв Знай.ua, Верховний суд Австрії погодився екстрадувати українського олігарха Дмитра Фірташа в США.

Також Знай.ua писав, що лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко розказав перм’єр-міністру Володимиру Гройсману, як наповнити бюджет.