Зовсім недавно ми повідомляли про те, як чиновники витрачають сотні тисяч гривень на закупівлю кондиціонерів, щоб врятуватися від нинішньої спеки, також був час, коли ми писали про дорогу охоронну систему, яку закупила Верховна Рада або про басейн, в який ходять купатися члени Кабміну. Але всі ці тендери хоч і викликають питання, але зрозуміти їх можна.

Сьогодні ж Знай.ua вирішив продемонструвати кілька найдивніших замовлень, які можна знайти на сайті ProZorro.

Бінокль і тепловізор

Наприклад, багато питань викликає тендер на закупівлю бінокля і тепловізора від Верховного Суду України на загальну суму майже 70 тис. гривень.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

Якщо останній ще якось можна використовувати в господарському побуті ВСУ, то бінокль VORTEX Diamondback призначений лише для одного.

«Чудовий вибір для повсякденних спостережень, відмінний бінокль для полювання і туризму. Бінокль характеризується дуже широким полем зору, що дозволяє використовувати його для проведення панорамних спостережень, спостережень великих просторів, а також об'єктів, що рухаються, - йдеться в описі до цього товару. - Крім того, однією з відмінних характеристик бінокля, безсумнівно, є досить коротка мінімальна дистанція фокусування, що дозволяє розглядати деталі об'єктів, що знаходяться на досить близькій відстані від спостерігача».

Можна припустити, що у одного з суддів ВСУ дуже поганий зір, і він вирішив за допомогою бінокля розглядати підсудних, щоб розуміти кажуть вони правду чи ні.

М'ясорубка і холодильник

Є ж чиновники, які через ProZorro намагаються створити у себе на роботі затишок і комфорт. Наприклад, відділ освіти Старобільського районної державної адміністрації Луганської області вирішив повністю облаштувати кухню і закупити: м'ясорубку, витяжку, електричну плиту, морозильну камеру та холодильник. На все це з бюджету вони взяли майже 54 тис. гривень.

Взагалі по їх замовленням дійсно можна зробити висновок, що чиновники з Старобільська, хоч і живуть не в столиці, але до розкоші звикли. Раніше вони також замовляли портативну акустику за 8 тис. гривень, 4 телевізори за 38 тис. гривень і багато іншого.

Засоби для депіляції

Але покращувати собі життя можна не тільки за допомогою техніки або побутових приладів, завжди є і косметичні засоби. Шампуні й кондиціонери, а також дороге мило, замовляють не тільки готелі, де проживають депутати.

Наприклад, Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості замовив 159 найменувань різної косметичної продукції, серед якої: фарба для волосся, шампунь, пудра знебарвлююча, засіб для депіляції, набір смужок для депіляції, рідина для зняття лаку і багато іншого.

За все це вони заплатять трохи більше 14-ти тисяч гривень.

Хоча, якщо з депутатами зрозуміло, що всі ці вишукування вони купують для себе, то в даному випадку, швидше за все, всі ці косметичні засоби закуповуються в навчальних цілях, щоб в майбутньому в Україні з'явилося більше спеціалізованих перукарів або експертів в сфері краси. Дякуємо, ProZorro.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що українці дорого заплатять за басейн для Гройсмана.

Так само ми писали, що українські депутати круто забухають за наш рахунок.

Нагадаємо, чиновники виділили на охорону мільйони: до чогось готуються?