Прізвище Порошенка наразі фігурує в 7 резонансних справах, які перебувають у правоохоронних органах. Українцям буде цікаво знати, на чому "колотили" шалені гроші.

▪️Роттердам +
Це одна з найзонансніших схем з імпорту іноземного вугілля. У зв’язку з цим ціна на електроенергію в 2016 році підскочила вдвічі. На цій схемі Порошенко заробив як мінімум 15 мільярдів гривень. У тариф на електроенергію закладається ціна вугілля завищена на 25%-35% у порівнянні зі справедливою ринковою вартістю вугілля такої якості.

Петро Порошенко

▪️Розкрадання в "Центренерго" і "Обленерго"
В обох справах проти екс-гаранта свідчить власник компанії "Энергомережа" Дмитро Крючков. Він заявив, що його компанія виводила гроші з "Центренерго" і Одеського припортового заводу. 75% цих коштів віддавали Петру Порошенко та Ігорю Кононенко. Збиток державі – близько 6 мільярдів гривень.

▪️"Кузня на Рибальському" та ЗМІ
Деякі додаткові виробництва Порошенка підкинув екс-юрист Віктора Януковича Андрій Портнов. Тепер Державне бюро розслідувань за його позовами з'ясовує деталі продажу заводу "Кузня на Рибальському". Порошенко для легалізації 300 мільйонів доларів на виборчу кампанію уклав фіктивний договір з офшорною компанією Сергія Тігіпка. А ще його підозрюють у відмиванні грошей при купівлі телеканалу "Тоніс" і переоформленні його в "Прямий" зі свого соратника Володимира Макеєнка.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

▪️Фальсифікація коаліції
Конституційний суд, розглядаючи законність рішення Президента України Володимира Зеленського про розпуск Ради, фактично визнав, що коаліції немає з 2016 року. Однак, незважаючи на її відсутність фракції БПП і "Народний фронт" звільнили уряд Арсенія Яценюка, призначивши замість нього Володимира Гройсмана.

▪️Узурпації влади
Останній – узурпація влади і перевищення повноважень. В останній місяць свого правління Петро Порошенко призначив двох представників до Вищої ради правосуддя. Це при тому, що було рішення суду, про те, що президент не має права делегувати їх.

Однак успіх розгляду будь-яких кримінальних проваджень залежить від того, чи отримає Петро Порошенко знову імунітет. На цей раз - депутатський.

Нагадаємо, Зеленський "відрубав" ще три голови старої системи: кого звільнив слуга народу.

Як повідомляв Знай.uа Путін зняв багаторічну заборону з України: "Тепер можна".

Знай.uа писав, спливла брудна схема відмивання мільйонів в Укроборонпромі.