Вже точно можна сказати, що в нинішньої парламентської виборчої кампанії є два феномена. І це не партія «Слуга народу», як хтось може відразу подумати - то, що вона буде лідером гонки, було не складно передбачити. А ось, що друге і третє місце можуть зайняти партії «Голос» Святослава Вакарчука та «Громадянська позиція» Анталія Гриценка ніхто не міг і припустити.

Трійка лідерів

Згідно з всеукраїнським соціологічним дослідженням, яке провів Український соціологічний портал у червні цього року, на запитання: «Якби вибори відбулися найближчої неділі, за кого б ви проголосували»: 51,1% віддали б свій голос партії «Слуга народу», 12,2 % - «Опозиційна платформа - За життя», 7,3% - «Голос», 5,9% - «Батьківщина», 5,2% - «Громадянська позиція» і замикає партія п'ятого президента України Петра Порошенка «Європейська солідарність» - 5,2%.

Як ми бачимо, новостворена партія Святослава Вакарчука «Голос» відразу ж увійшла в трійку лідерів парламентських перегонів.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

«У них є тенденція на збільшення голосів, як і у партії « Громадянська позиція», - повідомив політичний експерт Микола Спиридонов. - Можна припустити, що до самих виборів рейтинг їх ще більше збільшиться».

Експерти впевнені, що вибори принесуть ще багато несподіванок

З політтехнологом складно не погодитися, тому що на наступне питання «За яку б партію ви проголосували, якщо партія, яку ви підтримуєте зараз, не братиме участь у виборах» і «Голос», і «Громадянська позиція» - зайняли лідируючі місця.

«За них можуть проголосувати прихильники партії Саакашвілі, яку не зареєструвала ЦВК», - зазначив Спиридонов.

Також чітко показує можливість того, що політсили Вакарчука і Гриценка можуть зайняти в результаті друге і третє місце 21 липня ще один рейтинг - де вони однозначні аутсайдери. Так, є рейтинг, де вони знаходяться в самому кінці. «За яку політичну силу ви не проголосуєте ні в якому разі?» - «Громадянська позиція» зайняла передостаннє місце, а перед передостаннє зайняла партія «Голос».

Нагадаємо, Гриценко розповів, яким бачить вирішення конфлікту на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.иа згідно з соцопитуванням, у ВР проходять 5 партій, серед яких "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

Також Знай.иа писав, Анатолій Гриценко займає перше місце серед політиків, яких українці хотіли б бачити у складі ВВ.